MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan'dan açıklama “Protesto için erken, oyuncular özveriyle mücadele ediyor”

Trendyol 1. Lig'de son iki maçını kaybeden MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Cihat Arslan, takımın yaşadığı sıkıntılar ve oyuncuların özverili mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu. Arslan, bazı futbolcuların takımda kalıp Süper Lig hedefi doğrultusunda mücadele etmeye devam ettiğini belirterek, bu özverinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan'dan açıklama “Protesto için erken, oyuncular özveriyle mücadele ediyor”
Yayınlanma:

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona TSYD Ankara Kupası zaferiyle başladıklarını ve ilk lig maçında Şanlıurfaspor'u yendiklerini ancak ardından üst üste iki mağlubiyet yaşadıklarını hatırlattı. Kadro istikrarı sağlanmışken transfer tekliflerinin ortaya çıkmasının kafa karışıklığı yarattığını belirten Arslan, "Cephas antrenmanlara gelmedi, bazı oyuncular ise resmi tekliflere rağmen gitmek istedi. Sakatlıklar da yaşadık, Tolga Ciğerci ayak tendonundan sakatlandı ve bu durum takımı etkiledi," dedi.

FUTBOLCULARIN ÖZVERİSİ VE ELEŞTİRİLER

Arslan, alınan mağlubiyetler sonrası futbolculara yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "Herkesin eleştirme hakkı var ama kulüplerdeki hocalık bu kadar basite indirgenemez. Oyuncularımız geçen seneden bu yana özveriyle çalışıyorlar. Tolga, Efkan, Ertaç ve diğerleri Süper Lig'de oynayabilecek oyuncular ama Ankaragücü'nü tekrar şampiyon yapmak için burada kaldılar. Bence alkışı, desteklenmeyi hak ediyorlar. Protesto için erken buluyorum," şeklinde konuştu.

YENİ TRANSFERLER VE GELECEK PLANLARI

Arslan, Mahmut ve Osman gibi yeni transferlerin değerli oyuncular olduğunu vurgularken, "Mahmut'a kötü diyebilecek Türkiye'de spor otoritesi yok. Transfer edilen oyuncular hakkında doğru tahlil yapılmalı," dedi. Ayrıca, Tolga'nın bir hafta daha forma giyemeyeceğini belirten Arslan, Cephas'ın yeniden antrenmanlara başladığını ancak durumunun belirsiz olduğunu ifade etti.

HEDEF SÜPER LİG VE GELECEK MAÇLAR

Arslan, MKE Ankaragücü'nü yeniden Süper Lig'e taşımak için çalıştıklarını belirterek, "Bu lig dünyanın en zorlu liglerinden biri. Taraftarlarımız bilsin ki, buradaki her şey onların mutluluğu için var. Ankaragücü'nü üst ligde şampiyon yapmayı ve Avrupa kupalarını hedeflemeyi istiyoruz," şeklinde konuştu.

LİDER İSTANBULSPOR İLE KRİTİK MAÇ

1 Eylül Pazar günü oynanacak olan Uğur Okulları İstanbulspor maçına da değinen Arslan, "İstanbulspor lider ve saygı duyulacak bir takım. Biz lideri yenmek için sahaya çıkacağız. Alt sıralardayız ama kendimizi lider gibi görüyoruz ve bunu da inşallah kanıtlayacağız," dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.