Mogan Gölü’ne 150 bin yavru balık bırakıldı

Mogan Gölü’nde ekolojik dengeyi güçlendirmek için 150 bin yavru balık doğal ortamına bırakıldı.

Mogan Gölü’ne 150 bin yavru balık bırakıldı
Yayınlanma:

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Gölbaşı İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edilen 150 bin yavru balık, Gölbaşı Belediyesi'nin destekleriyle Mogan Gölü’ne salındı. Bu girişim, gölün biyolojik çeşitliliğini artırmak ve ekolojik dengesini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında, Mogan Gölü’nün su yüzeyindeki atıklar, müsilaj, yosunlar ve yabani otlar temizlendi. Ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında sağlanan yavru balıklar, göle bırakıldı.

mogan-golu-balik-2.jpg

Bu çalışmayla, hem yerel balık türlerinin korunması hem de gölün ekosisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor. Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, bu tür projelerin devam edeceğini ve ilçede olta balıkçılığının geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

mogan-golu-balik-1.jpg

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü'nün ilçenin en önemli doğal zenginliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Bu balıklandırma çalışmasıyla, gölün eski güzelliğine kavuşmasını ve sağlıklı bir ekosisteme sahip olmasını hedefliyoruz. Ekolojik projelerimiz, ilçemize değer katmaya devam edecek," dedi.

mogan-golu-balik-4.jpg

Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü’nün korunması ve geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılması adına çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.