MSB, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB), S-400’lerin İncirlik’te ABD kontrolünde bulundurulması ve Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulunurken, İsrail'in Lübnan'a saldırısıya tüm bölgenin kaosa sürükleneceğini vurguladı.

MSB, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu
Yayınlanma:

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından icra edilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı.

S-400 VE F-35 KONUSUNDA DEĞİŞİKLİK YOK

MSB kaynakları, S-400’lerin İncirlik’te ABD kontrolünde bulundurulması iddialarına ilişkin olarak, “Şu an için S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır.” açıklamasını yaptı.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI HARİTACILIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Milli Savunma Bakanlığı, Harita Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde Türk Devletleri Teşkilatı Haritacılık Kurumları Başkanları 1’inci Toplantısının düzenleneceğini duyurdu.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

MSB, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, sadece son bir hafta içinde 36 olmak üzere, 1 Ocak'tan bu yana toplam 2 bin 49 teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRISI HAKKINDA UYARI

Bakanlık, İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırılarının tüm bölgenin kaosa sürüklenme tehlikesini artırdığını belirterek konunun hassasiyetine dikkat çekti.

SINIR GÜVENLİĞİ: 398 ŞAHIS YAKALANDI

MSB ayrıca son bir hafta içinde hudutlarda yapılan operasyonlar neticesinde, 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere toplamda 398 kişinin yakalandığını açıkladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.