Muharip Gaziler Derneğinden Ulus'ta anlamlı tören!

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Başkent'te tören düzenledi. Ulus'taki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, anıta çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneğinden Ulus'ta anlamlı tören!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Törene katılan Kıbrıs gazileri ve davetliler, 50 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı'nın gerçekleştiği günün önemini bir kez daha hatırladı. , törende yaptığı konuşmada, "Bundan 50 yıl önce Kıbrıs'ı ilhak edeTürkiye Muharip Gaziler Derneği Dış İlişkiler Başkanı Emekli Astsubay Sebahattin Ünlüsoyrek Türkiye'yi batıdan ve güneyden kuşatmak isteyen Yunanistan, 15 Temmuz 1974'te EOKA'cı katillere darbe yaptırarak adaya kan ve gözyaşı getirmiştir." dedi.

''TÜRK HALKI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU''

Ünlüsoy, Londra ve Zürih Antlaşmaları gereği garantör devlet Türkiye'nin, Kıbrıs'ta barışı tesis etmek ve soydaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Kıbrıs'a müdahale kararının alındığını hatırlatarak, Türk Ordusu'nun Kıbrıs Harekatı'nın sabahında denizden ve havadan başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini vurguladı. Kıbrıs Türk halkının 1878'den o güne kadar hasretini çektiği özgürlüğüne kavuştuğunu belirten Ünlüsoy, yıllardır Kıbrıs'ta her türlü şiddet ve zulme uğrayan Kıbrıs Türk'ünün hiçbir zaman pes etmediğini ve 20 Temmuz 1974'te Mehmetçikle kucaklaştığını söyledi.

harekati.jpg

''HAYATTA OLAN GAZİLERİMİZE UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUZ''

"20 Temmuz, Kıbrıs Türk'ünün esaretten kurtulduğu ve yavru vatanın ana vatana kavuştuğu gündür," diyen Ünlüsoy, Türk Ordusu'nun Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda destan yazdığını, yurt içinde ve dışında her zaman güç ve kudret sembolü olduğunu belirtti. Ünlüsoy, Kıbrıs Barış Harekatı'nda 508 Türk askeri, 70 mücahit ve 270 Kıbrıs Türkü'nün şehit olduğunu hatırlatarak, "Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Kuzey Türk Cumhuriyeti, Ne mutlu Türk'üm diyene," ifadelerini kullandı.

barisveozgurlukgunu.jpg

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu da törende yaptığı konuşmada, 20 Temmuz'un Kıbrıs'a barışın gelişinin ve Kıbrıs Türk halkının kendi toprağında 50 yıldır huzur ve güven içerisinde yaşamını sürdürmesinin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtti. Korukoğlu, Kıbrıs Türk'ünün mücadeleden vazgeçmeyerek ana vatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkının desteğiyle bağımsızlığına kavuştuğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.