Muhtar Adayı Gülay Karaca: Kırkkonaklar Mahallesi bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor!

Kırkkonaklar Mahallesi Muhtar Adayı Gülay Karaca, Kırkkonaklar Mahallesi'nin başta altyapı, ulaşım ve başıboş sokak köpeği gibi birçok sorununun olduğunu söyledi. Karaca, "Çankaya'nın 8 büyük mahallesinden birisiyiz bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyoruz." dedi.

Muhtar Adayı Gülay Karaca: Kırkkonaklar Mahallesi bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI
Gülay Karaca, 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde Çankaya ilçesine bağlı Kırkkonaklar Mahallesi için muhtar adaylığını açıkladı.

Kırkkonaklar Mahallesi Muhtar Adayı Gülay Karaca, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Kırkkonaklar Mahallesi’nde oturduğunu, mahallelinin yaşadığı sorunları yakından bildiğini söyledi.

whatsapp-image-2023-12-24-at-20-58-08.png

Karaca, Kırkkonaklar Mahallesi’nin Çankaya’nın en büyük mahallerinden biri olduğunu belirterek, “Mahallemiz Çankaya’nın 8 büyük mahallesinden bir tanesi. Çok büyük bir mahalle. 21 bin nüfusu var, mahallemizde 17 bin 800 seçmen bulunuyor.” dedi.

whatsapp-image-2023-12-25-at-08-50-32.png

ALTYAPI ÇOK KÖTÜ!

Mahallenin başta altyapı olmak üzere birçok sorunu olduğuna dikkat çeken Karaca, şöyle konuştu:

“Mahallenin ana cadde ve ara sokaklarının yollar bozuk, çukur. Çankaya’nın göbeğine bu görüntüler yakışmıyor. Yolda doğru düzgün araba kullanamıyorsunuz. Her yer yamalı. Bunun yanı sıra altyapı sorunu da bulunuyor. Bu mahalle kentsel dönüşüme uğramadan önce gecekondu mahallesiydi. Gecekondu altyapısının üzerine bina yapıldı. Tabii altyapı da kaldırmıyor. Ana halter kaldırmıyor. Özellikle Şemsettin Gün Altay Caddesi'nde çok taşkınlar oluyor. Mahallemiz eğimli. Fazla yağış olduğunda binaların kot dairelerinde oturanların evini lağım suyu basıyor. Benim binamı da lağım suyu bastı. Ben temizlettim, koku kalmadı ancak mahalledeki diğer binalar için bu durum geçerli değil.”

whatsapp-image-2023-12-25-at-08-50-32-1.png

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU!

Muhtar Adayı Karaca, mahallenin bir diğer sorununun ise başıboş gezen köpekler olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizim mahallemizde çok fazla sokak köpeği var. Mahallemizde barınak bulunuyor, bu yüzden bütün çevre ilçelerden mahallemize köpek bırakılıyor. Mahallelinin zaten beslediği sakin, hırçın olmayan köpeklerimiz var. Ancak dışarıdan mahalleye bırakılan köpekler daha saldırgan. Köpekler aç ve susuz. Hayvan dostlarımızın kısırlaştırılıp, barınaklarda kalması gerekiyor. Sokağa salınmaması lazım."

whatsapp-image-2023-12-24-at-20-58-03.png

CİNS KÖPEK BIRAKILIYOR!

Çankaya Belediyesinin Mühye Köyü'nde Çankaya Hayvan Barınağı'nın bulunduğunu belirten Karaca, mahallenin barınağa yakın olduğunu, bu nedenle çevre ilçelerden mahalleye sürekli sokak köpeği bırakıldığını kaydederek, "Mühye Köyü’nde bulunan Çankaya Hayvan Barınağı vahim durumda. Barınak yetersiz. Bizim mahallemizde de gerçekten çok sayıda köpek bulunuyor. Cins köpekler de mahallemize bırakılıyor. Bu ciddi bir sorun. Hayvan dostlarımızı mahalleli olarak severiz ancak insanların alanlarını köpekler taciz ediyorsa burada bir sorun çıkıyor." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-12-25-at-08-50-26-1.png

Gülay Karaca, mahallelinin beslediği sokak köpekleri için Çankaya Belediyesinin köpek kulübesi verdiğini de aktardı. Muhtar Adayı Gülay Karaca, Doğu Kent Caddesi'ne ulaşımın zor olduğundan yakındı.

whatsapp-image-2023-12-25-at-08-50-31.png

"MAHALLEMİ GÜZELLEŞTİRMEK İSTİYORUM"

Emekli olduktan sonra Sivil Toplum Kuruluşlarında (STK) gönüllü olarak çalışmaya başladığını anlatan Karaca, “Ben mahallemde çok işler yaptım. Mahallede boru patlasa ilgileniyordum. En büyük amacım mahallemi güzelleştirmek istiyorum. Mahallenin sesi, gözü olacağız." dedi.

whatsapp-image-2023-12-25-at-08-50-31-1.png

ULAŞIM SIKINTISI DA VAR!

Mahallenin bir diğer sorununun ise ulaşım olduğunu dile getiren Karaca, "Otobüslerimiz çok seyrek. Mahalleye gelen otobüsler dolu geliyor. Akaryakıta zam geldi, vatandaş toplu taşıma aracı kullanmak istiyor. Ancak mahalleye gelen otobüsler tıklım tıklım dolu. Özellikle Doğu Kent Bulvarı'ndan gelen otobüsler dolu. Kırkkonak Mahallesi sakinleri, otobüse binemiyor. Mahalleye daha fazla ring seferi düzenlenmeli. Çankaya'nın 8 büyük mahallesinden birisiyiz bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyoruz." diye konuştu.

whatsapp-image-2023-12-25-at-08-50-13.png

Muhtar Adayı Karaca, Çankaya Belediyesinin Kırkkonaklar Mahallesi'ne kazandırdığı en büyük yatırımın Bademlidere Cumhuriyet Parkı olduğunu söyleyerek, "Park çok güzel oldu, eksiklikler var ama en kısa sürede tamamlanacak. Buradaki en büyük sorun parka ulaşım noktasında. Park uzak bir noktada." diye belirtti.

whatsapp-image-2023-12-25-at-08-50-31.png

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.