Arka Topraklık Mahallesi Muhtar Adayı Oğuz Karaçalı: Çeşme suyu içemiyoruz diyerek isyan etti

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Arka Topraklık Mahallesi'ne muhtar adayı olduğunu açıklayan Oğuz Karaçalı, mahallenin başta altyapı olmak üzere birçok sorunu olduğunu söyledi.

Arka Topraklık Mahallesi Muhtar Adayı Oğuz Karaçalı: Çeşme suyu içemiyoruz diyerek isyan etti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Oğuz Karaçalı, 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde Çankaya ilçesine bağlı Arka Topraklık Mahallesi için muhtar adaylığını açıkladı.

whatsapp-image-2024-01-02-at-20-23-29.png

Emekli olduğunu belirten Karaçalı, Arka Topraklık Mahallesi’nde oturduğunu ve mahallelinin yaşadığı sorunları yakından bildiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-01-02-at-20-23-39.png

"ÇEŞME SUYU İÇEMİYORUZ!"

Muhtar Adayı Karaçalı, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, mahallenin sorunlarına ve çözümüne ilişkin şunları söyledi:

“Arka Topraklık Mahallesi’nin en başta altyapı, ulaşım ve başıboş köpek sorunu var. Bulunduğumuz mahalle çok eski bir mahalle. Binaların çoğu eski binalar. Binalar 40 yaşında. Bu durum altyapı sorununa neden oluyor. Altyapı eski ve yerel yönetimler mahalleyi ihmal etti. Özellikle çürük, yıpranmış borular çok sıkıntı. Borular çok eski ve yıpranmış. Ben 3 sene öncesine kadar çeşme suyu tüketiyordum. Şimdi artık şebeke suyunu içmiyorum. Su arıtılıyor ancak borular çok eski, çürük ve yıpranmış. Arıtılmış su evlerimize gelene kadar kirleniyor. Bu durum ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu boruların acilen değişmesi gerekiyor.”

whatsapp-image-2024-01-02-at-20-23-40-1.png

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU MAHALLELİYİ ÇİLEDEN ÇIKARIYOR!

Mahallede sürü halinde gezen başıboş köpeklerin de mahalleliye sorun çıkardığını anlatan Karaçalı, "Köpekler yoldan geçen arabalara havlıyor. Mahalleliyi kovalıyor. Hatta mahallede birkaç kişi de köpekler tarafından ısırıldı. Bu durum da çok büyük sorun. Bu konuda da başta yerel yönetimler olmak üzere kaymakamlık ve valilikle görüşmek gerekiyor.” dedi.

whatsapp-image-2024-01-02-at-20-23-39-1.png

Oğuz Karaçalı, mahallenin sorunlarına çare olmak için muhtar adayı olduğunu ifade ederek, “Mahalleme hizmet etmek istiyorum. Bu sorunları da çözebileceğime inanıyorum." diye konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.