Murat Köse: Mansur Yavaş, sosyal medya belediyeciliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Ankara'da alt yapı başta olmak üzere birçok alanda hizmet yapılmadığını belirterek, "Ankara dökülüyor. Ankara eskiyor. Ankara bizim 2019 yılında bıraktığımız Ankara değil." dedi.

Murat Köse: Mansur Yavaş, sosyal medya belediyeciliği yaptı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, NTV'de katıldığı canlı yayında, yerel seçim ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Köse, Ankara'nın yönetimini nasıl buluyorsunuz? Sorusuna şu cevabı verdi:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili olarak konuşuyorum. 4 buçuk yıla baktığımız zaman Ankara'nın kayıp yıllar yaşadığını görüyorum. İş bilmezlik ve beceriksizlikle bağlantılı konular var. Ankara'da niye hizmet yok? Bunun ana sebebini anlatmak istiyorum. Mansur Yavaş özellikle seçimin 2019 yılıyla beraber Türkiye'de farklı bir hava oluştu. Yerel seçimler alındı. Mansur Yavaş belediye başkanlığıyla aslında ilgilenmedi ve aklı fikri hep o zaman Cumhurbaşkanı olmaktı. Bütün planlarını bunun üzerine yaptı.

"ANKARA HALKI HİZMET BEKLEDİ"

Ankara'nın ihtiyaçlarını görmedi. Dolayısıyla Ankara'ya hizmet yapılmamasının temel sebebi bu. Mansur Yavaş' a oy verenler Ankara'nın çeşitli hizmetler yapması için oy verdi. Ama Mansur Yavaş' kendisine oy verenleri kandırdı. Kendisine oy verenlerin güvenini boşa çıkardı. Tabi oy vermeyenler açısından baktığımızda onların tespitleri doğru çıktı. Mansur Yavaş'ın çalışmayacağını gördü. Mansur Yavaş'a oy vermeyenler de hizmet bekledi. Ankara halkı hizmet bekledi."

"MANSUR YAVAŞ, SOSYAL MEDYA BELEDİYECİLİĞİ YAPTI"

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sürecinde belediye başkanları kendi partileri için çalıştı. Mansur Yavaş'ta çalıştı. Bu nedenle mi Ankara' da hizmetlerin aksadığını düşünüyorsunuz? Sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Hizmetleri aksattı. Seçim sürecinden bahsetmiyorum. 2019 yılından bugüne kadar geçen 4 buçuk yıldan bahsediyorum. Bu 4 buçuk yıl içerisinde ABB Başkanı Mansur Yavaş hep aklı fikri, tüm enerjisi cumhurbaşkanı olmaktı. Bu süreçte başka bir işle uğraşmadı. Ankara'nın hizmet alamadığını söylüyorum. Sosyal medyayla besledi. Ciddi anlamda trol ordusu... Mansur Yavaş, sosyal medya belediyeciliği yaptı. Sosyal medya üzerinden bir algı oluşturdu. Çalışıyormuş gibi davrandı. Ama esas işi gücü aslında cumhurbaşkanı olmaktı. Ama geldiğimiz noktada baktığımızda Cumhurbaşkanı yardımcısı adaylığının adaylığı oldu. Sonuçta Ankara'ya hizmet etmedi. Ankara'yla ilgilenmedi. Kendisine oy verenlerin güvenini kaybetti. Ankara üzücü bir 4 buçuk yıl geçirdi."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 28 Mayıs seçimlerinde seçimi kaybettiğini anımsatan Köse, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP defalarca seçime girdi, defalarca kaybetti. Mansur Yavaş kaybetti. Ankara kaybetti. Yavaş; 'İl il belediye başkanı gezmez. Belediye başkanı işine odaklanır.' demişti. Mansur Yavaş işine seçim sürecinde odaklanmadı. Seçimlerde il il gezdi. Ankara'da sel yaşandığı zaman Yavaş başka illerde propaganda yapıyordu."

Başkan Köse, Mansur Yavaş'ın ABB başkanı olmadan Ankara'ya birçok proje vaat ettiğini ancak 4 buçuk yılda doğru düzgün Ankara'ya hizmet etmediğine dikkat çekti.

Ankara'da ulaşım konusunda sıkıntı yaşandığını da belirten Köse, "Ankara'ya yeni metronun yapılması gerekir. Ayrıca Yavaş: 'Havaalanı metrosunu da yapacağım' demişti. Maalesef vaatlerinin hiçbirini yapmadı. Ankara'da eksik kalan hizmetler var." dedi.

"BİZ ANKARA HALKINI HİÇBİR ZAMAN ÇARESİZ BIRAKMAYIZ"

"Mansur Yavaş'ın 'ABB bütçesi her şeye yeter' "ifadelerini anımsatan Köse, Ankara'ya metro yapılamasının sebebinin ABB'ne bütçe verilmemesi durumundan kaynaklanmadığını kaydetti.

Köse, "Ankara'ya İller Bankası payıyla bütçe transferi yaptığını söyleyebiliriz. Krediye onay verdik. Bütçe yönetmek beceri ister. 'Bütçe olmadığı için metro yapılamadı' demesi doğru değil. Biz Ankara halkını hiçbir zaman çaresiz bırakmayız." dedi.

"Mansur Yavaş'ı tanırsanız sevmezsiniz" diyen Köse, ABB'nin borcunun 4 buçuk yılda 20 milyar TL olduğunu söyledi. Köse, "Peki, bu kadar büyük rakamları ne zaman ödeyecek?" diyerek Mansur Yavaş'a atıfta bulundu.

"CHP BELEDİYELERİ ÇALIŞMIYOR"

Yavaş'ın Ankara'ya vaat ettiği hiçbir projeyi hayata geçiremediğine belirten Köse, şunları kaydetti:

"Barajların üstünü kapatacaktı. GES yapacaktı. Yavaş vaat ettiği hiçbir projeyi yapmadı. Bütün semtlere kreş yapacaktı. Yavaş, hangi vaadini yerine getirdi. 4 buçuk yılda 1 tane sosyal tesis yaptı mı? CHP belediyeleri çalışmıyor. Mansur Yavaş, sadece sosyal medya belediyeciliği yaptı."

"ANKARA DÖKÜLÜYOR"

Ankara'da alt yapı başta olmak üzere birçok alanda hizmet yapılmadığını ifade eden Başkan Köse, şöyle devam etti.

"Ankara dökülüyor. Ankara eskiyor. Ankara'nın ana caddeleri dökülüyor. Vatandaş bizden talep ediyor. Ankara bizim 2019 yılında bıraktığımız Ankara değil. Ankara'nın yeşil dokusu kurumaya başladı. Ankara caddelerinde ciddi bir temizlik sorunu var. Biz yapıyoruz. ABB bize ceza kesiyor. Mamak Belediyesine 17 bin lira ceza kesti."

Yerel seçim çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Köse, "Biz hizmet ve eser belediyeciliğimizle Ankara'nın huzuruna çıkacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.