'Musiki Muallim Mektebi düğün salonu oldu' iddialarına yanıt!

Mamak Belediyesi son günlerde bazı basın organlarında yer alan Musiki Muallim Mektebi'nin düğün salonu olarak kullanıldığı ve yapıya zarar verildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Belediye, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, tarihi yapının titizlikle korunduğunu vurguladı.

'Musiki Muallim Mektebi düğün salonu oldu' iddialarına yanıt!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Tarihi'nin ilk kültür ve sanat durağı olan Musiki Muallim Mektebi, Mamak Belediyesinin idari birimleriyle birlikte, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, 24 saat hizmet veren Uyanık Kütüphane de bu merkezde yer alıyor.

Mamak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da son günlerde ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Belediye kütüphanenin huzurunu ve işlevini bozacak herhangi bir faaliyetin içinde yer almadıklarını ifade etti. Ayrıca, Musiki Muallim Mektebi'nde düğün salonu gibi tarihi yapıya zarar verecek bir yapının yapılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

mektep.jpg

''TİTİZLİKLE KORUNUYOR''

Belediye, mektebin iç avlusundaki havuz alanının ise kültürel söyleşiler, tiyatro oyunlarının perde arası dinlenme alanı, edebiyat toplantıları ve nikâh törenlerinin ardından fotoğraf çekimleri için yeniden düzenlendiğini belirtti. Yürütülen çalışmaların, basit tadilat izinleriyle tarihi yapıya zarar vermeden ve yapı kullanım amaçlarını değiştirmeden devam ettirildiği kaydedildi. Bu çalışmaların, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulları ile koordinasyon içerisinde yürütüldüğü ve kurul kararları doğrultusunda şekillendirildiği belirtildi.

mektep2.jpg​​​​​​​

01 Nisan 2024 tarihinden itibaren binada herhangi bir işlem yapılmadığını aktaran belediye yetkilileri, Musiki Muallim Mektebi'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olarak titizlikle korunduğunu vurguladı. Basında yer alan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, müfettiş görevlendirilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.