Nallıhan'ın 750 yıllık doğal mirası: 'Anıt Ağaç'

Ankara'nın Nallıhan ilçesi doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. İlçede yer alan 'Anıt Ağaç' da, 750 yıllık geçmişiyle tarihe meydan okuyor.

Nallıhan'ın 750 yıllık doğal mirası: 'Anıt Ağaç'
Yayınlanma:

Ankara, tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan cazibe merkezlerinden bir tanesi. Merkez ve ilçelerde yer alan doğal güzellikler de Ankara'yı başkent olmasının dışında da İç Anadolu Bölgesi'nde görünür kılıyor. Nallıhan'ın 750 yıllık 'Anıt Ağacı' da görülmesi tarihi değerlerden biri olarak hâlâ varlığını sürdürüyor.

750 YILLIK GEÇMİŞİYLE ANIT AĞAÇ

Nallıhan denilince akla en başta Anıt Ağaç geliyor. Yaşadığı yer ile özdeşleşmiş olan Anıt Ağaç, yüzyıllardır Ankara tarihine tanıklık ediyor. Geçmişten günümüze doğal bir miras olarak aktarılan Anıt Ağaç'ın Kaba Ardıç olarak adlandırılan bir ağaç türünden olduğu biliniyor.

Anıt Ağaç, tarihsel ve doğal değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması kapsamında etrafı çevrilerek korunma altına alındı. Mistik bir değere sahip olduğu düşünülen Anıt Ağaç'ın bin yıla kadar yaşayabildiği de bilinen özellikleri arasında.

nallihan.jpg

Etkileyici bir görünüme de sahip olan Anıt Ağaç muazzam genişlikte gövdesi, hoş kokusu ve her mevsim yaprak dökmeyen dallarıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Nallıhan'ın Meyilhacılar Köyü'nde bulunan Anıt Ağaç, Kabaardıç Tabiat Anıtı içerisinde yer alıyor. Özellikle sonbahar mevsiminde hoş görüntüler oluşturan Anıt Ağaç tüm Ankaralıların keşfetmesi gereken ender değerlerden...

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.