NASA Space Apps Challenge'ta kıyasıya yarış
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile düzenlenen NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı. Genç beyinler, yeni fikirler, uygulamalar ve platformlar üretilmesi için kıyasıya yarıştı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, dijital teknolojiyi yakından tanımak ve kendini geliştirmek isteyen gençlerin bir araya geldiği etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile NASA Space Apps Challenge etkinliği düzenlendi.
GENÇ BEYİNLER 48 SAAT BOYUNCA KIYASIYA MÜCADELE ETTİ
Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleştirilen NASA Space Apps Challange 2023 Ankara’da yaratıcılığı yetenekle birleştiren gençler NASA tarafından belirlenen 30 farklı problemden birine çözüm bulmak için bir araya geldi. NASA’nın 12. kez düzenlediği küresel hackathonda, 2-6 kişiden oluşan takımlar, seçtikleri konu üzerinde 48 saat boyunca, dünyada çevre problemlerinin çözülmesi, uzayda ilerlemek, insanlığın geliştirilmesi için yeni fikirler, uygulamalar ile platformlar üretip çözüm geliştirerek jüriye sundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Şinasi Örün, küresel çapta gerçekleştirilen bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Uzayda yenilik ve gelişim temalı inovatif fikirlerin ortaya konulduğu küresel çaplı yarışmaya ülkemiz genelinde 1100 kişi başvurdu. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Genç Akademi Kafe Sıhhiye yeni nesil gençlik merkezleri arasında bir ilk oldu ve burada gençlerle buluşmanın, ev sahipliği yapmanın ve sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
DERECEYE GİREN TAKIMLARA ÖDÜL
NASA Space Apps Challenge’ın Ankara ayağına 8-36 yaş kategorisinden yarışmacılar katıldı. Dereceye giren 1. takım 20 bin TL, 2. takım 15 bin TL, 3. takım ise 10 bin TL para ile ödüllendirildi. Sürpriz hediyelerin de yer aldığı etkinlikte dereceye giren takımlar, küresel finalde yarışmaya hak kazanırken, projeleri de NASA tarafından incelemeye alındı. Küresel finalin kazananları ise bir uzay istasyonuna, NASA'nın roket fırlatma törenine davet edilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğe verdiği destek için teşekkür eden ODTÜ Yönetim ve İnovasyon Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karataş, “5 ay önce bu topluluğun temelini attık ve Avrupa’nın en büyük etkinliğini düzenledik. Ülkemiz bu etkinlikte ilk defa dünyada 4. sırada yer alıyor. Bizlere büyük destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm personeline çok teşekkür ederiz. Bilimin ve öğrencinin yanında yer aldığını bildiğimiz Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a ve bizleri samimiyetle karşılayan, hiçbir talebimiz geri çevirmeyen ekiplerimize çok teşekkür ederiz” dedi.
Yarışmada başarı göstererek ödül kazanan takım üyeleri heyecanlarını şu sözlerle dile getirdi:
-Enes Önder (1. olan takım): “Burada 2. Senemiz, geçen sene de birinci olduk. 48 saatimiz çok güzel geçti. Katkılarından dolayı Belediyemize çok teşekkür ederiz. Etkinliklerin devamının gelmesini istiyoruz.”
-Mehmet Akif Koç: (2. olan takım): “Ortaokul öğrencisiyiz. Günümüzü çalışarak geçirdik ve hocalarımız yolumuza ışık tuttu. Planımızı zaten belirlemiştik. Okyanusu bilinçlendirme projesi ürettik. Çok mutluyuz.”
-Rüzgâr Mehmet Bahar (3. olan takım): “Biz bilimin çakıl taşlarıyız ve İstanbul’dan yarışma için geldik. 3. olduk ve çok mutluyuz. Bolca çalıştık, ayda meydana gelen depremleri görselleştirdik. Hepimizin payı var bu projede.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.