Neşet Ertaş Keçiören’de anıldı

Kırşehirliler Derneğinin düzenlediği Geleneksel Kırşehirliler Buluşması programı Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşti.

Neşet Ertaş Keçiören’de anıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Kırşehirliler Derneğince Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezinde düzenlenen 'Geleneksel Kırşehirliler Buluşması' kapsamında büyük usta Neşet Ertaş ölümünün 11. yıl dönümünde anılırken, Ahilik Haftası Kutlaması ve Kırşehir'in Enleri Ödül Töreni yapıldı.

Programda konuşan Kırşehirliler Dernek Başkanı Orhan Aydın, "Neşet Ertaş sadece Kırşehir’in değil tüm ülkenin ve Türk dünyasının tanıdığı, bildiği türkülerini severek, yürekten dinleyip keyif alıp, mutluluk duyduğu bir değer olarak gönüllerimizde yaşamaya devam ediyor ve edecektir. Onun eserleri sadece notalara değil aynı zamanda yüreklere dokunarak her biri ayrı ayrı hikayelerden oluşmaktadır.” dedi.

"HERKESE BİR HOCA NEŞET ERTAŞ"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Neşet Emmiye rahmet olsun. Neşet Ertaş bizi anlattı, bizi yazdı, bizi çağırdı, bizi çığırdı. Bizi zaman zaman güldüren, zaman zaman bizi bizden alan, bizi diyar diyar gezdiren bunlar güzel insanlar. Neşet Ertaş Türkiye’ye geldiğinde Keçiören’de bir konsere davet ettik. Dedim ki ‘Neşet abi neden bizi bu kadar senden, bu sesten, tezeneden ayrı bıraktın.’ Dedi ki ‘Ben Türkiye’de bu kadar sevildiğimi bilmiyordum.’ Ne nota görmüş ne hoca görmüş. Hocası baba ama nota yazanlar Neşet Ertaş’ın sırrını çözmeye çalışıyorlar. Yani herkese bir hoca Neşet Ertaş.” dedi

Programa çok sayıda siyasetçi de katıldı. Katılanlar arasında, Ankara Milletvekili Adnan Beker, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Kırşehir eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir eski Belediye Başkanı Metin Çobanoğlu, Ankara eski Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırşehir eski Milletvekili Sabri Yavuz, Kırıkkaleliler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Keçiören Belediye Meclis Üyesi Derviş Kaplan’ın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu başkanı programa katıldı.

İLK KEZ KIRŞEHİR'İN ENLERİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kırşehirliler Derneği bu yıl bir ilke imza atarak Kırşehir'in Enleri Ödül Töreni düzenleyip kendi alanında önemli başarılar elde eden 10 Kırşehirli isme ödül verdi.

UNSECO tarafından 'Müzik Şehri' ilan edilen Kırşehir'in simgesi olan Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Çekiç Ali, Hacı Taşan, Şemsi Yastıman isimleri cam plaket üzerine yazılarak ödül alan isimlere takdim edildi.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Programın ev sahipliğini yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ödülünü Kırşehir İli, İlçeleri ve Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Aydın'ın elinden aldı.

turgutaltinok.jpg

Ampute Milli Futbol Takımı Kurucusu ve Sponsoru Mustafa Düger, ödülünü Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı Tuncay Tekay'ın elinden aldı.

tuncay-tekay.jpg

Programa desteği ve gecenin sanatçısına sponsorluğundan dolayı Elektrik Elektronik Mühendisi, Yengeç Restoranlarının sahibi İş İnsanı Ramazan Türkmenoğlu'na ödülünü 27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya takdim etti.

yildirimkaya.jpg

Sağlık alanında yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Erol Koç, Anka Gross ve Altunbilekler marketlerinin sahibi Mustafa Altunbilek, Kırşehirliler Derneği ve programa sunduğu katkılardan dolayı Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Hayrettin Yıldırım, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Azra Sarı, 6 Türkiye Şampiyonluğu ve Wako Kickboks Dünya 2., İslami Dayanışma Oyunları 1. Gözdenur Göktaş'a Denizin Sesi adlı şiir yarışmasında önce bölge birincisi, sonra Türkiye 1. olan Dr. Asya Aydın, gecenin sanatçısı Zeynep Cihan'a ödülleri takdim edildi.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.