Nesrin Şenyüz Sayın, seçilirse kadın kooperatifleri kuracak

17 yıldır Uğur Mumcu Mahallesi sakini ve gazeteci olan Nesrin Şenyüz Sayın neden muhtar adayı olduğunu anadolugazete.com.tr’ye anlattı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Sayın, uzun yıllar gazetecilik ve televizyonculuk yaptığını söyledi.

Nesrin Şenyüz Sayın, seçilirse kadın kooperatifleri kuracak
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sayın; Kanal 7, TV5 ve TRT gibi önemli medya kuruluşlarında çalıştığını ifade etti ve halen Maaile Dergisi ve Yeni Devir Gazetesi'nde yazarlık çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Nesrin Şenyüz Sayın, neden aday olduğunu açıklarken “Biliyorsunuz bir pandemi dönemi geçirdik. O dönemde biz rahmetli annemde kalıyorduk. O zaman muhtar kapı kapı, komşu komşu imam ile birlikte geziyordu. Kolonya, maske, ilaç ve iğne ihtiyaçlarını dağıtmıştı. Bu beni çok etkilemişti. Kendime ‘Neden bizim mahallemizde olmadı?’ şeklinde soru sordum. Muhtarlığın ilk 10 görevleri arasında salgın zamanında Sağlık Bakanlığı ve sağlık kuruluşları ile beraber çalışmak olmalı. Eşimin de çok desteği oldu. Komşularımda aynı şekilde destek verdi” dedi.

Uğur Mumcu Mahallesi'nde uzun yıllardır yaşayan biri olarak, mahallemizin sorunlarını yakından biliyorum ve çözüm bulma konusunda katkı sağlamak istiyorum. diyen Sayın, “iletişim alanındaki deneyimimle, halkımızın taleplerini daha etkin bir şekilde iletebileceğime inanıyorum” dedi.

“MAHALLEMİZİN YER SORUNU YOK”

Batıkent’in bütün mahallelerinde Kadın Kooparatifleri’nin olduğunu, sadece Uğur Mumcu Mahallesinde olmadığını dile getiren Nesrin Şenyüz Sayın şunları söyledi:

“Bizim arazi gibi bir sıkıntımız yok. Mesela Etlik'te olsak Keçiören'de olsak Şentepe'de olsak Demetevler'de olsak ‘Bunu nereye yapacaksınız denebilir?’ Onun haricinde bizim yer sorunumuz yok. Mahalle olarak çarşı sistemi hâkim olduğu için çarşılardan dükkân kiralanıp bu kooperatif kurulabilir. Müstakil evlerin alt katlarına kurulabilir. Kadın kooperatifini kesin olarak yapmamız lazım. Zaten benim KOSGEB belgem var. Devlet destek veriyor belediyemiz destek veriyor. Kooperatifi kadın el emeği üzerine kurmayı planlıyoruz yani üretim kooperatifi olacak. Emekli olan, dul ve yetim maaşı ile geçinen kadınlarımıza da destek olacağına inanıyoruz.” diye konuşan Sayın ifadelerine ek olarak en büyük projesinin mahalleye kütüphane yaptırmak olduğunu dile getirdi. “En büyük projemiz Uğur Mumcu Kütüphanesi. Kütüphane içerisine etüt merkezi yapmayı planlıyoruz.”

Uğur Mumcu Mahallesi Muhtar Adayı Nesrin Şenyüz Sayın, mahallelerindeki yer sorununu çözmek için yeni bir zihniyetin gerekliliğine vurgu yaptı. Muhtarlık görevinin sadece mühür basmakla sınırlı olmadığını belirten Sayın, hizmet odaklı projeler geliştirmek istediklerini dile getirdi. Sayın, “Biz artık hizmet odaklı çalışmak istiyoruz. Sosyal projeler geliştirmek istiyoruz. Muhtarlık sadece formalite işlemleriyle sınırlı kalmamalı” ifadelerini kullandı.

“ACİL DURUMDA NERELERDE TOPLANACAĞIZ?”

Nesrin Şenyüz Sayın, mahalle sakinlerinin güvenliği ve acil durum planlarına yönelik önlemleri vurguladı. Deprem eğitiminin önemine dikkat çeken Sayın, deprem anında mahalle sakinlerinin nerede toplanacakları konusunda net bilgilerin olması gerektiğini belirtti ve "Deprem olduğu zaman Uğur Mumcu Mahallesi'nde nerede toplanılacağı konusunda mutlaka bir eğitim yapılmalıdır. Ayrıca, dubleks, tripleks ve çok katlı evlerde yaşayan insanların acil durumda nereye sığınacakları da önceden belirlenmelidir" dedi.

Bu eğitimlerin katılımının artırılması için sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanılacağını da vurguladı. "Biz, sosyal medyayı çok etkin bir şekilde kullanarak mahalle sakinlerine bu konularda bilgi vereceğiz" diyen Sayın, acil durum planlarının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Uğur Mumcu Mahallesi'nde Muhtar Adayı Nesrin Şenyüz Sayın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir etkinlik planıyla kadınların emeğini ve değerini kutlamaya hazırlanıyor. Kadınlar üzerine bir kooperatif ve aile danışmanlığı projesi olan Sayın, kadınları ziyaret ederek destek olacaklarını belirtti.

“KADININ EMEĞİNİ TAKDİR EDİYORUZ”

Sayın, "Kadınlar Günü'nde, kadın emeğini ve değerini kutlamak için özel bir etkinlik planlıyoruz. Kadınlarımızı ziyaret ederek onlara destek olacağız. Biz, gerçek emekçi kadınları kutlayacağız. Ev hanımları da dâhil olmak üzere, her türlü kadın emeğini takdir ediyoruz" dedi.

ÇİÇEK DEĞİL, TOHUM DAĞITACAK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için planlandıkları etkinlikler hakkında da bilgi veren Sayın, "Cuma günü için programımızı henüz netleştirmedik ancak kadın taksi şoförlerinden, sanayide çalışan kadınlara kadar farklı kesimlerden kadınları ziyaret edeceğiz. Biz, orijinal anlamıyla 'Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayacağız. Kadın emeğinin ve değerinin önemini vurgulamak istiyoruz. Kadınlarımıza çiçek değil tohum dağıtarak bu sembolik günü kutlayacağız" diye konuştu.

Uğur Mumcu Mahallesi'nde, kadınların emeğini ve değerini ön plana çıkarmayı amaçlayan Nesrin Şenyüz Sayın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların hak ettikleri takdiri görmelerini sağlamak için çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.