ODTÜ'de bahar şenlikleri için CHP Milletvekilleri devreye girdi: "Rektörün değil, bizim şenliğimiz"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) öğrenciler, rektörün engellemelerine rağmen geleneksel bahar şenliklerini Devrim Stadı'nda düzenledi. Şenlik hazırlıkları sırasında, kullanılacak ses sistemi stadyuma alınmak istenmedi ancak CHP Milletvekili Deniz Demir'in direksiyona geçmesiyle bu engel aşıldı.

ODTÜ'de bahar şenlikleri için CHP Milletvekilleri devreye girdi: "Rektörün değil, bizim şenliğimiz"
Yayınlanma:

ODTÜ öğrencileri, rektörlükle görüşme taleplerinin cevapsız kalması üzerine "Şenlik Devrim Sahnesiz Olmaz" sloganıyla bir araya gelerek eylemler düzenledi. Uluslararası Gençlik Topluluğu ve öğrenciler, "Rektörün değil, bizim şenliğimiz. Kendi şenliğimizi yapmak için izne ihtiyacımız yok" diyerek çalışmalara başladı. Bu süreçte, çok sayıda öğrenciye soruşturma açıldı ancak bu durum, öğrencilerin kararlılığını daha da pekiştirdi. Farklı bölümlerden gelen öğrenciler, hem soruşturmalara karşı dayanışma gösterdi hem de Devrim Sahnesi'nde yapılacak bahar şenliği için hazırlıklarını sürdürdü.

Rektörlük tarafından yasaklanmasına rağmen, öğrenciler kermesler düzenleyerek ve şenlik komiteleri kurarak hazırlıklarına devam etti. Kermeslerde, ev yapımı yiyecekler, el işi ürünler ve çeşitli çıkartmalar satılarak şenlik için gerekli fonlar toplandı.

Beşeri Bilimler Fakültesi öğrencileri, "Rektörlüğün şenlik için bir araya gelmemize engel olmayı amaçladığını biliyoruz. Yasaklara ve soruşturmalara rağmen bizler, Devrim’de şenliğimizi hep birlikte yapmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklama yaparken, Matematik Bölümü öğrencileri de, "Rektörün Devrim Sahnesi’ne yönelik kararı ve açtığı soruşturmalar meşru değildir. ODTÜ öğrencileri olarak şenliğimiz için de bizi yıldırmayı amaçlayan soruşturmalara karşı da bir aradayız! Devrim’de şenliği birlikte yapacağız!" ifadelerini kullanarak tüm öğrencileri şenliğe davet etti.

Kermeslerden elde edilen gelirler, şenlik masraflarını karşılamak için kullanılırken, bu etkinlikler aynı zamanda kampüs içinde bir mücadele merkezi haline geldi. Öğrencilerin yanı sıra çeşitli topluluklar ve ODTÜ bileşenleri, rektörlüğün tüm engellemelerine rağmen uluslararası bahar şenliğini gerçekleştirmek için seferber oldu.

Şenlikte kullanılacak ses sistemi başlangıçta Devrim Stadı’na sokulamazken, CHP Milletvekili Deniz Demir'in direksiyona geçmesiyle bu engel aşıldı. Demir, o anları sosyal medya üzerinden, “ODTÜ’deyiz. Ankara Milletvekilimiz Semra Dinçer ve Isparta Milletvekilimiz Hi̇kmet Yalım Halıcı ile birlikte üniversite yönetimi tarafından izin verilmeyen Bahar Şenlikleri organizasyonu için öğrenci arkadaşlarımızla birlikteyiz. Ses sisteminin içeri sokulmasına bile tahammül edemeyen zihniyete karşı direksiyonun başına geçerek ses sistemini Devrim Stadı’na soktuk” notuyla paylaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.