Okan Bayülgen ve Şahika Ercümen, Ankara'da ÇEVREFEST'te konuştu

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen ve sanatçı Okan Bayülgen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST etkinliğinde "Ne yapacağız, nasıl yapacağız" başlıklı çevre kirliliğini önlemeye yönelik bir söyleşide bir araya geldiler.

Okan Bayülgen ve Şahika Ercümen, Ankara'da ÇEVREFEST'te konuştu
Yayınlanma:

Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen programda çevre temizliğinin önemini vurgulayan Şahika Ercümen, su sporlarına başlamasıyla yaşamının tamamen değiştiğini ifade etti. Yüzmenin kendisine sağladığı güçle sağlıklı bir yaşama kavuştuğunu belirten Ercümen, deniz ve suyla olan bağının kendisini doğaya minnettar hissettirdiğini dile getirdi.

Çevre kirliliğinin canlılar üzerindeki zararlarına dikkat çeken Ercümen, denizlerde artan plastik atıkların yaşamı tehdit ettiğini ve her dalışında bir plastik atık çıkardığını aktardı. Denizlerin hızla kirlendiğini ve bu durumun doğanın temizlenme yeteneğini zorladığını belirten Ercümen, bu durumun insanlığın geleceğini tehdit ettiğini vurguladı.

Şahika Ercümen'in çevre duyarlılığını öven Okan Bayülgen, onun ilham verici sporcu kimliğinin yanı sıra çevre konusunda da örnek bir insan olduğunu belirtti. Hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit ettiğini ve iklim değişikliğinin ciddi sonuçlara yol açtığını vurgulayan Bayülgen, Şahika Ercümen'in bu konuda öncü bir rol üstlendiğini ifade etti.

Bu etkinlik, çevre bilincinin artırılması ve çevre kirliliğine karşı mücadelenin önemine dikkat çekilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.