Olimpiyatlarda gözler ASKİ sporcularında!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ASKİ Spor Kulübü, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek 9 sporcuyla büyük bir başarıya imza atıyor. Türkiye'nin 102 sporcu ile katılacağı Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katılacak... İşte detaylar...

Olimpiyatlarda gözler ASKİ sporcularında!
Yayınlanma:

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin açıkladığı listeye göre, ülkemiz çapında 30’a yakın kulüpten toplam 102 sporcu Paris’te ter dökecek. ABB ASKİ Spor, kota alan 9 sporcusuyla Türkiye’nin ileri gelen kulüplerini geride bırakarak ilk 4’e girmeyi başardı. Bu başarının yanı sıra, sporcumuz Muhammed Furkan Özbek, Halter branşında ülkemizi temsil eden tek sporcu olma özelliğini taşıyor.

olimpiyat-3.jpg

2024 PARİS YAZ OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, 204 ülkeden 10 bin 500 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde başlıyor. Oyunların resmi açılış töreni, 26 Temmuz 2024 Cuma günü saat 19.30'da Sen Nehri üzerinde gerçekleştirilecek. Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly'nin sanat direktörlüğünde hazırlanan açılış töreni, görsel bir şölen sunacak. Sporcu kafilelerini taşıyan tekneler, Austerlitz Köprüsü'nün altından başlayarak Eyfel Kulesi’nin bulunduğu İena Köprüsü'ne kadar yaklaşık 6 kilometrelik bir geçit yapacak.

ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONLARINDA ABB ASKİ SPOR

Uluslararası spor organizasyonlarının en büyüğü olan Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi hakkıyla temsil edecek olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. ABB ASKİ Spor olarak, sporcularımızın her birinin başarılı olacağına ve ülkemize madalyalarla döneceğine inancımız tamdır.

ASKİ SPORCULARININ İSİMLERİ VE BRANŞLARI

2024 Paris Olimpiyatlarına ASKİ Spor Kulübünden gönderilen sporcular;

Boks: Tuğrulhan Erdemir, Kaan Aykutsun

Güreş: İbrahim Çiftçi, Taha Akgül, Evin Demirhan Yavuz, Enes Başar, Ali Cengiz, Hamza Bakır

Halter: Furkan Özbek

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.