ORVAK'tan eğitime destek konseri

ORVAK Başkan Yardımcısı Songül Balsoy, vakıfta kültürel ve sanatsal etkinliklerin planlanması ile demokratik kitle örgütleriyle iletişim sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

ORVAK'tan eğitime destek konseri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

​​​​​​Ortaköylüler Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfı Ankara'da eğitime destek konseri düzenliyor.

www-anadolugazete-com-tr-20241004-183759-0000.jpg

Başkan Yardımcısı Songül Balsoy, 12 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek Hüseyin Korkankorkmaz konserinin tüm gelirinin, 2024-2025 eğitim dönemi için vakfa başvuran öğrencilere burs olarak verileceğini açıkladı.

VAKIF KENDİ GÜCÜ İLE KAYNAK OLUŞTURUYOR

Balsoy, bugüne kadar kamu kurumlarından herhangi bir burs desteği almadıklarını, ancak yöre örgütlenmelerinin aidat ve bağışlarla vakfetme kültürünü geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Balsoy, yine de bu çabaların yetersiz kaldığını belirterek, öğrenciler için daha fazla burs sağlamak amacıyla kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek kaynak oluşturduklarını dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Songül Balsoy, 2024-2025 eğitim dönemi için imkanlar doğrultusunda başvuruda bulunan tüm öğrencilere burs verileceğini belirtti.

www-anadolugazete-com-tr-20241004-184053-0000.jpg

KOOPERATİF KURULACAK

Vakfın sürdürülebilir bir kaynak yaratma hedefi doğrultusunda bir tüketici kooperatifi kurma projesi üzerinde çalıştıklarını da paylaşan Balsoy, bu kooperatifin bölgede yetiştirilen ve doğrudan üreticiden temin edilen ürünlerin satışını sağlayacağını söyledi. Böylece aidat ve bağışlara bağımlı kalmaksızın burs sağlama, sağlık sorunları yaşayan üyelere destek olma ve bakıma muhtaç insanlara yardım etme gibi temel hedeflerini gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.