Osman Gökçek ve Ali Mahir Başarır'dan karşılıklı salvolar: 'Arsız', Stajyer kabadayı'

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışma, CHP'li Ali Mahir Başarır ve AK Partili Osman Gökçek arasında gerginliğe neden oldu. Görüşmelere ara verildi.

Osman Gökçek ve Ali Mahir Başarır'dan karşılıklı salvolar: 'Arsız', Stajyer kabadayı'
Yayınlanma:
Güncelleme:

TBMM'de Gerginlik: CHP'li Başarır ve AK Partili Gökçek Arasında Tartışma

Dün TBMM'de kayyım gerginliği vardı. Bu gerginlik AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a da sıçradı.

DEM Partili milletvekillerinin, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki göstererek kürsü işgali eylemi yapması üzerine, AK Partililer pankartları zorla alıp yırttı. Bu sırada AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in, DEM Partili bir vekile saldırdığı görüldü.

CHP'Lİ BAŞARIR'DAN GÖKÇEK'E TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de söz alarak AK Parti'ye tepki gösterdi. Başarır, "Dün bu Meclis'te istemediğimiz olaylar yaşandı. DEM Grubu, Hakkari’de yaşanan olaya tepki gösterdi. Demokratik tepkilere güç kullanmak, yumruklar konuşursa bu kabul edilemez," dedi. Başarır, Osman Gökçek'in saldırısını savunan paylaşımlarına da tepki gösterdi.

Osman Gökçek, Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar'ın "mafya avukatı" ifadesini hatırlatarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'satılmış ordu' diyen birinin bana terbiye öğretmesi mümkün değildir," dedi. Gökçek, DEM Partisi'ne olan tepkisinin PKK terör örgütünün CHP'ye verdiği desteğin bir sonucu olduğunu belirtti.

BAŞARIR'DAN GÖKÇEK'E "ARSIZ" CEVABI

Başarır, Gökçek'e sert yanıt verdi: "Osman’ı savunmayın, onun seviyesi dibin altında. Bir dakikada 6 yalan söyleyebilen Osman, Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken babasının geçmişte Kılıçdaroğlu'na yenildiğini unutmamalı."

Başarır, Gökçek'i "arsız" olarak nitelendirdi ve onunla daha fazla uğraşmayacaklarını söyledi. Osman Gökçek, PKK'nın CHP'yi desteklediği iddialarını yineleyerek, "PKK terör örgütü sizi desteklerken sesiniz çıkmadı, 'PKK terör örgütü değildir' diyen Türkan Elçi'yi vekil yaptınız." dedi. Yaşanan gelişmelerin ardından birleşime ara verildi.

Osman Gökçek, "Sen bu gruptaki bir milletvekilini sokakta görsen 80 metre kaçıyorsun" diyen Başarır'a 'Stajyer kabadayı' diyerek seslendi ve "gel, gel" diyerek kürsüye davet etti.

Osman Gökçek, bu konuşmaları resmi X hesabından da paylaştı ve "CHP’li Ali Mahir Başarır’ı rezil etmekten usandım, Ali Mahir Başarır rezil olmaktan usanmadı." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.