Otopark sorunu Kumrular Sokak'ın güzelliğini gölgeliyor

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki tarihi Kumrular Sokak’ın otopark sorunu asırlık çınar ağaçlarının güzelliğini gölgeliyor. Gün boyu işlek olan sokak için var olan otoparklar yetersiz kalırken, esnaf ve vatandaşlar caddeleri karmaşık görüntüden kurtaracak çözümler bekliyor.

Otopark sorunu Kumrular Sokak'ın güzelliğini gölgeliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kumrular Sokak, Başkent'in tarihi önem taşıyan sokakları arasında yer alıyor.

Sakarya, Yüksel ve İzmir Caddeleriyle birlikte Kızılay semtinin en önemli yaya bölgelerinden birini oluşturan bu sokak, adını orada yaşayan kumrulardan alıyor. 1940'lı yıllarda her iki tarafına da simetrik şekilde dikilmiş olan çınar ağaçları sayesinde eşsiz bir yeşil görüntüye sahip olan sokak, günümüzde bu özelliğini park edilmiş arabalardan dolayı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

adsiz-tasarim-83.png

GELİŞİ GÜZEL PARK EDİLEN ARAÇLAR KARMAŞIK BİR GÖRÜNTÜYE SEBEP OLUYOR

Kumrular Sokak'ta gözle görülür bir park sorunu mevcut. Cadde üzerindeki esnaflar da bu duruma dikkat çekerek, park sorununun hem tarihi dokuyu gölgelediğini hem de işlerini olumsuz etkilediğini belirtiyorlar. Cadde üzerinde gelişi güzel park edilmiş onlarca araç, günün yoğun saatlerinde hem trafik akışını engelliyor hem de yayaların güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu durum, sabah erken ve gecenin geç saatlerinde ağaçların güzelliğinin ön plana çıkmasına engel oluyor.

adsiz-tasarim-84.png

ESNAF VE VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Kumrular Sokak'ta faaliyet gösteren esnaflar, park sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyor. Birçok esnaf, müşterilerinin park yeri bulmakta zorlandığını ve bu nedenle işlerinin olumsuz etkilendiğini ifade ediyor. Aynı zamanda, bölgeyi kullanan yayalar da park sorununun çözülmesi gerektiğini vurguluyor. Vatandaşlar, otopark düzenlemelerinin gözden geçirilmesi ve daha etkin denetimlerin yapılması gerektiğini düşünüyor.

adsiz-tasarim-85.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.