Ova Çayı bölge sakinlerinin kabusu oldu!

Sincan ilçesinin Yenikent semtinde bulunan tarihi Zir Vadisi, içinden geçen Ova Çayı'nın yaydığı kötü koku ve sivrisinek popülasyonu nedeniyle çevre sakinlerinin kâbusu oldu. Bir zamanlar doğal güzellikleri ile kent içinde saklı bir cennet olarak bilinen Zir Vadisi, şimdi pislik ve kötü kokunun merkezi haline geldi.

Ova Çayı bölge sakinlerinin kabusu oldu!
Yayınlanma:

Sincan'da Zir Vadisi'ne kurulan hayvan kesim merkezinin atıkları ve soda fabrikasının atıkları Ova Çayı'na karışıyor. Bu durum, çayın hemen yanında yer alan Çınarkent Sitesi sakinlerinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Site sakinleri, kötü koku nedeniyle evlerine misafir dahi kabul edemez hale geldi. Yaz sıcağında pencerelerini açamayan vatandaşlar, sivrisineklerin istilasına uğramamak için çaresiz durumda.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Çınarkent Sitesi Yöneticisi Dursun Kaya, yaptığı açıklamada, “Burada kokudan ve sivrisinekten çok rahatsızız. Herhangi bir belediye, ASKİ ve köy hizmetleri gibi şeylerin burayı yapmasını ve bizi kurtarmasını bekliyoruz” dedi. Kaya, koku nedeniyle misafir kabul edemediklerini ve çayın çocukların sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.

"MİSAFİRLER ÇOK RAHATSIZ OLUYOR"

Site sakinlerinden Mustafa Doğanay, 2021 yılında taşındıklarını belirterek, “Ova çayının kokusundan ve beraberinde getirdiği olumsuzluklardan şikayetçiyiz. Defalarca CİMER'e şikayet dilekçeleri yazdık ama her seferinde oyalayıcı cevaplarla karşılaştık” ifadelerini kullandı. Doğanay, kötü koku nedeniyle daire fiyatlarının düştüğünü ve kiracı bulmakta zorlandıklarını söyledi.

zirvadisi.jpg

"HAYVAN KESİM SAHASININ PİSLİĞİ BURAYA AKIYOR"

Site sakinlerinden Orhan Çınar ise, “1968'e kadar annelerimiz bulaşıklarını bu çayda yıkardı. Biz çocukken suya girer, yıkanırdık. Şimdi ise hayvan kesim sahasının pisliği ve soda fabrikasının atıkları buraya akıyor” dedi.

"ZEHİR AKMAYA BAŞLADI"

Ova Çayı'nın yanında kurulan sosyal tesisin işletmecisi Necdet Göçer, “Bu çay bir kötü bir kötü. En son zehir akmaya başladı. 30 bin metrekarelik bir tesis vardı, hepsini kapattık. Artık bu yüzme havuzunu da kapatmak zorundayız” şeklinde konuştu. Göçer, çayın pisliği için her yere başvurduklarını ancak bir çözüm bulunamadığını belirtti.

"4 SENE EVVEL BALIK VARDI"

Göçer, çayda tek bir canlının bile kalmadığını ifade ederek, “4 sene evvel balık vardı. Artık hiçbir canlı yok. Ben burada su samuru ve su kaplumbağası gördüm. Artık arı bile yaşamıyor, ölüyor burada. Biz de burada yaşayamaz hale geldik” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.