Özgür ruhun simgesi yılkı atları görenleri hayran bıraktı!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Gölcük ve Sarıçam yaylalarında, 2 bin rakım yükseklikte sürüler halinde dolaşan yılkı atları dron ile görüntülendi. Bu atlar, doğanın özgür ruhlarını yansıtan muhteşem bir görsel şölen oluşturuyor.

Özgür ruhun simgesi yılkı atları görenleri hayran bıraktı!
Yayınlanma:

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki 2 bin rakım yükseklikteki Gölcük ve Sarıçam yaylalarında sürüler halinde gezinen yılkı atları, dron ile görüntülendi. Bu özgür ruhların oluşturduğu görsel şölen, izleyicilere muhteşem bir deneyim sunuyor.

ATLARIN KORUNMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI

Yılkı atları, doğada serbestçe yaşamaktan kaynaklanan ürkek ve vahşi davranışlarıyla biliniyor. Ziyaretçiler, bu nedenlerle atları uzaktan izlemeyi tercih ediyor. Bölge halkı, uzun yıllardır bu atların varlığını biliyor ve çoğu zaman mahsullerine zarar vermelerine rağmen, yılkı atlarının varlığını kabul ediyor.

Doğaseverler ve fotoğrafçılar tarafından ilgiyle takip edilen yılkı atlarının sayısının hızla azaldığı gözlemleniyor. Bu durum, Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yerel yönetimlerin, yılkı atlarının korunması için önlem almasını gerektiriyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.