Polatlı'daki çevre sorunu alarm veriyor!

Ankara'nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren biyogaz enerji üreten firmaların, atıklarını kontrolsüz bir şekilde tarlalara bırakması, çevre felaketine ve halk sağlığına büyük tehdit oluşturuyor. Firma atıkları, yer altı sularına karışarak Polatlı'nın köylerindeki içme suyu kaynaklarını etkiliyor ve buna bağlı olarak halk sağlığını tehlikeye atıyor.

Polatlı'daki çevre sorunu alarm veriyor!
Yayınlanma:

Ankara Polatlı'da biyogaz enerjisi üretimi için hayvan atıklarının kullanıldığı işlemler sonrasında, firmaların kimyasal bileşenlere maruz kalmış atıkları boş tarlalara dökmeleri, Polatlı'nın kırsal kesiminde siyah renkte küçük göletlerin oluşmasına neden oluyor.

ACİL ÖNLEMLER ALINMASI GEREKİYOR

Söz konusu siyah göletlerin, petrolü andıran bir görüntüsü olmasıyla birlikte, kötü koku ve sivrisineklerle çevrili olduğu gözlemleniyor. Bu durum, çevrede yaşayan köylüler arasında ciddi endişelere yol açıyor.

Köylüler, yaptıkları açıklamalarda, firmalara verilen cezaların yetersiz olduğunu vurgulayarak, çevre felaketinin önlenmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Özellikle son iki yıl içerisinde, Polatlı'nın Karailyas köyünde içme suyunun tadının değiştiğini belirten köylüler, bu durumun önüne geçilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini dile getirdi. Kameralara yansıyan görüntülerde ise bir firmaya ait kamyonun atıkları kaçak olarak döktüğü anlar açıkça görüldü.

felaket.jpg

''FABRİKALAR PARA KAZANACAK DİYE SAĞLIĞIMIZDAN OLMAK İSTEMİYORUZ"

Karailyas köyünün muhtarı Recep Demirel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tarlalara bırakılan kimyasal ve hayvansal atıkların yer altı sularına karışarak ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Demirel, "Bir araba kaza yapıp onun içine düşmüş olsa bütün insanlar çıkamaz ve ölür. Bu sinek üreten bir fabrika diyelim. Yakında yaz gelecek. Yaz geldiği zaman bir ve 1,5 metre hayvan pisliği kurumayacak. Kokudan her türlü mikrop üretecek" şeklinde konuştu.

Biyogaz enerjisi üreten firmaların atıklarını maliyetli olduğu için kurutmadığını ve kolaya kaçarak tarlaya bıraktığını söyleyen Demirel, "İlerideki gölet 1,5 ve 2 metre yüksekliğinde. İçine bir girsen kesinlikle kurtuluşu yoktur. Fabrikalar para kazanacak diye sağlığımızdan olmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.