Projeler üreten efsane Başkan Erol Tosun

Kırşehirliler Vakfı’nın projeler üreten efsane Başkanı Erol Tosun Anadolu Gazetesi’ne konuştu. Tosun, “Vakıf olarak yaptığımız projeler bütün Türkiye’ye örnek oluyor, bundan gurur duyuyoruz” dedi.

Projeler üreten efsane Başkan Erol Tosun
Yayınlanma:
Güncelleme:

1997 yılında kurulan ve Türkiye’nin en fazla kurucu sayısı olan vakıfları arasında yerini alan Kırşehirliler Vakfı bu sene 25’inci gurur yılını geride bıraktı. Yaptığı örnek çalışmalarla birçok sivil toplum kuruluşuna örnek olan Kırşehirliler Vakfı’nın projeler üreten efsane Başkanı Erol Tosun, Anadolu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Orhun Yıldız’ın sorularını cevaplayıp samimi açıklamalarda bulundu.

surmanset-005.jpg

Orhun Yıldız: Kırşehirliler Vakfı’nın kuruluşu nasıl oldu

Erol Tosun: İlk Genel Başkanımız Sayın Yahya Kılıç’ın yüksek öngörüsü ve üstün gayretleri ile iktisadi anlamda Vakfın insanlara daha sıcak geliyor olması, işletmeler kurulması başta olmak üzere yardımların ve bağışların daha kolay olacağı düşüncesiyle Kırşehir ve İlçeleri Dayanışma Kültür Derneği KIR-DER birlikte hareketle vakıf yönetiminde KIR-DER’den de temsilci olmasına karar verilerek bu yöntemle hem vakfın hem de KIR-DER’in maddi probleminin olmayacağı düşüncesi ile Vakfın kurulmasına karar verildi. Burada tekrar tekrar belirmekte yarar görüyorum ve üzerine kalın çizgilerle işaret basarak belirtiyorum ki Sayın Yahya Kılıç olmasaydı bu vakıf olmazdı Yahya Kılıç önderliğinde kurulan vakfımız için  Süleyman Altın, Zeki Yürekli, Mahmut Emirdoğan, Hanifi Köseömür, Osman Yılmaz, Halil Can ve benimle beraber adını sayamadığım ilk yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle vakfımız her ilçeden, her siyasi görüşten bürokrat, iş insanı, siyasetçilerden olabildiğince geniş tabanlı temsilci olması Sağlanarak kurulmuştur. Türkiyemizin en fazla kurucu sayısı olan vakıfları arasında yer alması gururu bize ve kurucular kurulu üyelerimize aittir. Vakıf kurulurken “Küçük olsun bizim olsun anlayışı ile değil, Büyük olsun hepimizin olsun” anlayışını öne alarak kurulmuştur. Bu tespitim Kırşehir tarihine not düşecek derecede kıymetlidir.

Orhun Yıldız: Sizin döneminizde yaptıklarınızdan bahsedebilir misiniz?

Erol Tosun: 1997 yılında kurulan Kırşehirliler Vakfımız 25 yaşında. Bu haftaki röportajımızın konuğu projeler üreten Kırşehirliler Vakfı’nın efsane Başkanı Erol Tosun oldu. Başkan Tosun Vakıf olarak bu zamana kadar birbirinden değerli ve örnek projelere imza attık. Şimdi bu yaptığımız çalışmaları size maddeler halinde anlatmak isterim.

1- Kırşehir sporumuza Vakfımızın öncülüğünde sponsor desteği, seyirci desteği, maddi destek sağlamak amacıyla Ankara’da ses getiren kampanyalar düzenlenmiştir.

2- 30 Mart 2009’dan itibaren Vakfı Yönetim Kurulumuzun olağanüstü çabaları ile Kırşehirli Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, kurulmuştur.

1- Kırşehirliler Vakfı

2- Kırşehirli Dernekler Federasyonu

3- Kırşehir ve İlçeleri Dayanışma Kültür Derneği (Kır-Der)

4- Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği

5- Kırşehir Platformu Derneği

Birlikte hareket etme kararı almış ve aylık dönüşümlü toplantılar yapılmıştır. Buna bizim dönemimiz de öncülük ettik. Bizden sonra maalesef devam ettiremediler bu birlikteliği, bu da bizi ziyadesiyle üzen bir başka durum.

3- İlk Genel Başkanımız Sayın Yahya Kılıç başta olmak üzere vakfımıza hizmet etmiş Genel Başkanlarımıza, vefa göstermek adına hizmet eden eski başkanlarımız için “VEFA” köşesi oluşturduk ve fotoğraflarını asarak başkanlarımıza vefamızı unutulmaz hale getirdik.

4- “Büyük düşünceler, büyük projeler, büyük hayallerle gerçekleşir”, şiarını düstur edinerek Vakfımızın geliştirdiği bacasız fabrika olan Kırşehirimize Vakıf Üniversitesi kazandırma projemiz için, vakfımızın tüzüğünde ki en önemli amaçları arasında olan “AŞIKPAŞA VAKIF ÜNİVERSİTESİ” 57 kişilik Kırşehirli iş insanı, akademisyen, siyasetçi, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu önderlerinden oluşan “ÇALIŞTAY GRUBU” oluşturulmuş, bunun içinden 17 kişilik yürütme kurulu seçilerek çalışmalara başlanmıştır. Kırşehir ve İstanbul dahil iş insanları, üniversiteler, valilik, belediye, basın ve sivil toplum kuruluşları ziyaret edilip bilgilendirilmiştir. Konuyla ilgili olmak üzere üç defa çalıştay toplantıları yapılmıştır. Kurulu olan vakıf üniversiteleri, YÖK, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi resmi kurumlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda “KIRŞEHİRLİLER VAKFI AŞIKPAŞA VAKIF ÜNİVERSİTESİ”, Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı ve Vakfımız Kurucular Kurulu Üyesi Sevgili abim Sayın Ömer Yılmaz’ın referansı ile tanıştığımız YÖK Eski Genel Sekreter Yardımcısı ve Ufuk Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın İsmet Atik ve öğretim üyelerinden oluşan konusunda yetkin bir ekibin özenle hazırladığı vakfımızdan 1 (Bir) TL çıkmadan bedelini imece usulü ile hemşehrilerimiz ve duyarlı kurucular kurulu üyelerimizce karşılanan ve neredeyse maliyetin çeyrek fiyatını ödediğimiz fizibilite raporu bizim için baş tacı bir çalışmadır. Arsa tahsisi ve bina tahsisi için Kırşehir’de ve Ankara’daki kurumlara resmi talep başvurularımız yapılmıştır. Ancak, Kırşehir’deki küçük beyinli siyasetçiler bu çabamızı maalesef baltalayıp emeklerimizin zayi olmasına acımadan siyasi hırs ve aşırı kıskançlık nedeniyle bu Kırşehir’in 100 yıllık ufkunu açacak Vakıf Üniversitesi projemizin katledilmesine sebep olmuştur. Bu dünyada da öbür dünyada da helalleşmeyeceğimiz bu siyasileri dilim döndüğünce bütün hemşehrilerimize de bahsederek bıkmadan, usanmadan piyasa yapmalarına engel olmak için çaba gösteriyoruz. Bu da bizim emeklerimizin heder olmasına sebep olanları herkesin tanımasına vesile oluyor. Ancak böyle rahatlıyoruz belki. Çünkü gerçekten arkadaşlarımızla beraber çok emek verdik AŞIKPAŞA VAKIF Üniversitesi çalışmalarına.

5-Kırşehirimizi termal turizmi geliştirme açısından ayağa kaldıracak “KIRŞEHİR TERMALKENT”, projesine vakfımızın öncülük yapması sağlanmıştır. Üniversite projemizden sonra en önemli ikinci projemiz olan Kırşehir’e istihdam yaratacak ve nüfus kazandıracak termal tesisler kazandırmak için kurucular kurulu üyemiz değerli abim Sayın Ömer Yılmaz ve bir grup Kırşehir’e hizmet aşkı olan hemşehrilerimizle beraber kurduğumuz ciddi emek ve zaman harcadığımız Karakurt Kaplıcası’nı atıllıktan kurtarıp bütün dünyaya tanıtacağımız tesisler kurma projemize maalesef ve maalesef aynı siyasetçinin küçük ve zavallı düşüncesi sayesinde kadük kalmıştır. Kırşehir’deki bürokratların ve birçok Kırşehir sevdalısı iş insanı, siyasetçi, bürokrat hemşehrilerimizin maddi manevi güç vererek Kırşehir’e yatırım için sahip çıktıkları Termal Tesis projemizle hırs, kin ve kıskançlığa kurban edilmiştir. Buda en büyük ve derin üzüntülerimizden bir başkasıdır.

6-Vakfımız kurulduğundan bu yana ilk defa Kırşehir merkez ve ilçe belediye başkanlarımızın vakıf yönetiminde bulunmasının yolunu açtık. Bu vesileyle belediye başkanlarımız ile vakfımız arasında daha sıkı bir irtibat kurulması sağlanmıştır.

7-Kırşehirdeki arsamızın üzerine kız öğrenci yurdu yapılması için avan proje hazırlatılmıştır.

8- Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye’nin imrendiği, takdir ettiği, özendiği ve Kurulu Kırşehirli Sivil Toplum kuruluşlarının tamamının katıldığı “KIRŞEHİR TANITIM GÜNLERİ” görkemli, gösterişli şekilde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılmıştır.

9- Vakfımız son 35 yılda en başarılı sivil toplum kuruluşu olarak “TEZ” konusu olmuştur. Bu hem yönetim kurulumuza, hem de kurucular kurulu üyelerimize gurur vermiştir. Bizde bizim dönemimizde olduğu için son derece mutlu olduk.

10- Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin yıldönümü olan 24 Aralık tarihinde Anıtkabir’i ziyaret ederek mozoleye çelenk koymayı ve şeref defterini imzalamayı “İLK” defa başlatarak Atatürk’ün Kırşehirimize geliş yıldönümlerini Ankara’da ve Türkiye’de yaşayan bütün hemşehrilerimizin daha fazla ilgi göstermelerini sağladık.

11- Vakfımızın merkezinde Kırşehir ve Kırşehirliye hizmet eden hemşehrilerimizin, siyasetçilerimizin, iş insanlarımızın, bürokratlarımızın vakfımızda konuk olmalarını başlatarak bu hemşehrilerimizin tecrübe ve birikimlerini, anılarını ölümsüzleştiren “AYIN KONUĞU” projesini başlattık. İlk konuklarımız eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Mustafa Bumin, eski Kırşehir Valisi Sayın Mehmet Lütfullah Bilgin ve Keçiören Belediye Başkanı Sayın Turgut Altınok’a katkıları için teşekkür ediyoruz.

12- Türkiye’de ilk defa geri dönüşümlü olarak tıp fakültesi öğrencilerine burs vermeye başladık. Vakfımızın burs verdiği öğrencinin okulu bitirdikten sonra bir öğrenciye burs vermesini taahhüt ettirerek zincirin halkalarının büyümesi için temel attık.

13- Kırşehir tarihinde ilk defe “KIRŞEHİR ZİRVESİ”, bürokrat, iş insanı, akademisyen, siyasetçi, sivil toplum kuruluşları, valilik ve belediyenin katılımları ile Ankara ATO Congresium salonunda yaptık. Kırşehrimizin basın ve televizyonlarda geniş yer almasını sağladık.

14- KIR-DER, Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Vakfımız, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle Belediyelerinin katkılarıyla iftar yemekleri verdik.

15- Vakfımızı sokaktan bulvara taşıdık. Eski adresten yeni adresimiz Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na taşınmadan önce, yeni taşınacağımız yerin tadilatını imece usulü ile hemşehrilerimizin katkıları ile yaptırdık. Başta iş insanı Selami Genel olmak üzere Ömer Ünlü, Selahattin Çiğdem, Mehmet Altıparmak, Ömer Yılmaz, Ergun Genç, Gül Koyuncu, Yaşar Koyuncu, Erdoğan Bayraktar, Ekrem Kaya’ya tadilata katkıları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yaptırdığımız bu tadilat giderini mülk sahibine 27 aya yakın kiraya saydırdık. Vakfımız yönetimi çifte kavrulmuş iş yaptı. Tabelasından, parkesine, kombisinden, pimapenine, ıslak zeminden, dolaplarına, koltuk takımından, sandalyelerine bütün aksamları hemşehrilerimiz ve kurucu kurucularımızın katkıları ile yaptık.

16-  İlk Genel Başkanımız Sayın Yahya Kılıç için Başkan olduğu bizimde yönetimde olduğumuz ilk dönemimizde Kırşehir Belediye Başkanımız Metin Çobanoğlu Kırşehir’de, Mucur Belediye Başkanı Hüseyin Köroğlu Mucur’da, Akpınar Belediye Başkanı Halil Yürekli Akpınar’da, Boztepe Belediye Başkanı Bekir Dalgalı Boztepe’de, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Keçiören’de vakfımızın arsa sahibi olmasını sağlamıştır. Buradan bu katkıyı sunan bütün belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu arsalardan birisi olan Ankara ili Keçiören Uyanış Mahallesi’nde bulunan arsamızın üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı değerleme şirketine arsamıza değerleme yaptırarak yüzde oranını dedikodu heveslilerine prim vermeyerek açık, şeffaf bir şekilde tespit ettirdik ve vakfımızın 4 daire sahibi olmasını sağladık. Bu vesileyle beş kuruş geliri olmayan üyelerden aidat dahi almayan vakfımızı ömürlük gelir sahibi yaptık. Kiracıların, Kırşehirli ihtiyaç sahibi olmasına da özen gösterdik.

17- Vakfımızın amblemi yoktu.1997 yılında kurulan vakfımız kurucular kurulu üyemiz Sayın Halil Kaya’nın büyük bir gayretle, özenle hazırladığı ve ücret almadığı amblemimizi vakfımıza kazandırmış olduk.

18- Vakfımız Kırşehir’in yeniden doğuşunun unutulmaması için 440 0 957 numaralı telefonu alarak 1954’ten 1957’ye kadar Kırşehir’in ilçe olduğunu gelecek nesillerimizin hep hafızalarında tutmalarını sağladık. Buna vesile olduk. İlçe olup tekrar vilayet olmanın duygusunu gelecek nesillerimize taşımak istedik.

19- Kırşehir’den bir siyasi hırs ve hınçla ayırt edilen zorlama bir kararla daha ortada olmayan ve zorlamayla il yapılan bir yere fiziken koparılan ancak kalben nesiller boyu koparılamayacak olan Hacıbektaş ilçemizin yeniden Kırşehir’e bağlanması için Hacıbektaş Eğitim Kültür Derneği ve Vakfımız işbirliği yaparak başta siyasiler olmak üzere diğer ilgili sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılarak yıllardır kanayan yara olan hem Hacıbektaşlıları hem de Kırşehirlileri derinden üzen durumun ortadan kaldırılması için vakfımız öncülüğünde ortak projeler geliştirilmesi kararı alınmış bu konuda yasal bütün eylemlerin yapılması çalışmaları başlatılmıştır.

20- Türkiye Vakıflar Meclisi seçimleri bizim dönemimizde başlamıştı bu seçimlere aktif şekilde katıldık vakfımızın desteği ile aday olan arkadaşımıza kardeş vakıf dediğimiz orta Anadolu vakıfları başta olmak üzere diğer vilayet ve mesleki vakıflarla temaslarımızı yoğunlaştırarak vakfımızın birçok vakıf tarafından da yakından tanınmasını sağladık.

2-003.jpeg

Orhun Yıldız: Sizin döneminize vakfın atılım yılıdır diyebilir miyiz?

Erol Tosun: Tabi ki bizim görev yaptığımız dönemde Kırşehirliler Vakfı adeta sıçrama yapmıştır. Şöyle ki ilk kuruluşundan, ilk yönetim kurulunda bulunmamız sebebiyle vakfın hafızasına sahibiz. Bunun faydasını gördük. Çünkü ilk kuruluş yönetim kurulu döneminde ve (1. dönemde) vakfın güzel hizmetlerine şahit olmamda bizi tecrübe kazanmamıza vesile olmuştur.

O nedenle başkanlığımız dönemi tecrübelerin hizmete dönüştüğü bir dönem olmuştur. Vakfımız yaptığı faaliyetler nedeniyle bizim dönemimizde dahi daha görünür ve fark edilir hale gelmiştir. Ortaya koyduğumuz projeler başta Aşıkpaşa Vakıf Üniversitesi olmak üzere Kırşehir’e termal tesis kazandırma çalışmamız hep gündem de olmuştur. Kırşehrimizde ve ulusal basında yaptığımız kongreler katılan konuklarından, davetiyesine, kongre salonun çiçek bahçesine dönmesinden her kongrede müzik dinletisinden, ikramlarına, kullandığımız sloganların afişlerinden, yaptığımız hizmetlerin slayt gösterisi ile görsel şölene dönmesine, faaliyet raporu kitapçıklarımızın bile diğer vakıflara örnek teşkil ettiği, herkese kucak açan, kapalı değil açık olan, küçük değil büyük düşünen, ortaya vizyonlu projeler koyan bir vakıf inşa ettik desek tamda yeridir.

Vakfı yazışmalarından, temsiline her yönüyle kurumsal hale getirdik. Vakfı daha görünür, daha daha konuşulur gündem yaratan bir duruma getirdik. Vakfın görünür hale gelmesi vakıfta yarışı farklı hale getirdi. Hizmetten ziyade isim yapma derdinde olanlar hizmet için değil isim için yarıştılar. Halbuki şunun farkında olmak lazım, biz ismi hizmetlerimize vizyon katarak yaptık. Ortaya koyduğumuz projeler her yerde konuşulur oldu. Bizden ziyade hizmetlerimiz ön planda oldu. Çünkü ortaya “VİZYON” koyan, misyon yükleyen hizmetler koyduk ve bunu aşkla, sevgiyle ve minnetle yaptık. Ne alkış, ne prim yapma gayretimiz olmadı. Hizmetlerimizle başarıyı yakaladık. Bu da bizim dönemimizin atılım dönemi olarak görülmesini sağladı. Bu bizi ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı, ağabeylerimizi onurlandırdı gururlandırdı. Dileriz bundan sonra vakfımız daha yukarılara gider. Çünkü çıtayı çok yüksek bıraktık. Daha henüz bizim bıraktığımız çıta yakalanmış değil. Dileğimiz çıta çok çok yukarılara çıksın çünkü bu vakıf hepimizin ve tüm Kırşehirlilerin. Çıta yukarda olduğunda gönülden, samimi duygularla ayakta alkışlarız. Yeter ki ortada bir başarı olsun.

Orhun Yıldız: Vakıf hizmetlerinde içinizde ukde kalan bir konu var mı?

Erol Tosun: Evet içimi yakan ve emeklerimizi kıskanç bir siyasi hırs uğruna Aşıkpaşa Vakıf Üniversitesi projemizle, Kırşehir Termal şehir olması projemize karşı çıkılması ve gerçekleşmemesi için bütün siyasi gücün kullanılması. Bu projelerin hayata geçmemesi için düşünce, tavırlar bizi ziyadesiyle üzmüştür. Bu projeler çok rahat gerçekleşecek projelerdi. Bugün gerçekleşmiş olsaydı ki 2008 yılında biz başlamıştık. Şimdiye kadar sonuç alınırdı ve kazanan Kırşehirli ve Kırşehrimiz olurdu. Çapsız siyasetçilerin (o dönemdeki siyasetçileri kastediyorum) yüzünden maalesef Kırşehir hep öksüz kalmıştır. Kalmaya da devam etmektedir.

Üçüncüsü de Hacıbektaş’ın Kırşehir’den ayrı olması benim hep içimi acıtan ve üzen bir konudur. Babadan-anadan ayrı bir evlat gibi Hacıbektaş’ın bize yakın olduğu halde uzak olması da benimle beraber duyarlı Kırşehirli ve Hacıbektaşlı hemşehirlilerimizi üzmektedir. Bunu biliyorum. Dilerim bir gün yakın evladımızın hasretliği biter. Temennim ve dileğim budur.

Dördüncüde Seyfe Gölü’nün kurumuş olmasıdır. Çevre Bakanlığı müsteşarı hemşehrimiz olmasına rağmen, bizim çabalarımızla gündeme alınan ancak daha sonra gündemden düşen dünyanın göz bebeği bir gölümüz gözümüzün önünde kayboluyor. Buda bizi kahrediyor. Seyfe Gölü kurumamalı ve ölmemelidir.

Orhun Yıldız: Başka bir söyleyeceğiniz var mı?

Erol Tosun: Sordukça dertlerimi depreştiriyorsunuz. Beni derinden yaralayan gerçekten Kırşehirimiz ve vakfımız için Ankara’da yüksek gelir getirecek bir yer olan Arsa Ofisi Eski Genel Müdürü ve vakfımızın kurucular kurulu üyesi Sayın Yücel Özlem tarafından yüksek bir gayretle vakfımıza tahsis ettirilen Gölbaşı İncek Taşpınar’daki 248 dönüm arazinin bizden önceki dönemde yönetimin yetki verdiği avukatın yanlış açtığı dava sonucu arsamızın elimizden alınması bizi ve yönetim kurulumuzu tarif edilemeyecek derecede üzmüştür.

Bu davanın bilerek mi kaybedildiği ile ilgili ciddi şüphelerimiz mevcuttur. Çünkü anılan avukat hem vakfın hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin avukatı ne yazık ki dava kaybedildikten sonra bu arsa Ankara Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçmiştir. Bu da şüphelerimizi güçlendirmiştir. Kırşehirliler Vakfı’na bu davayı kaybederek en büyük ihanetini yapan bu avukat halen ne yazık ki Kırşehir camiasında piyasa yapmaya uğraş göstermektedir. Ancak biz yaşadığımız sürece anılan avukat o piyasayı asla elde edemeyecektir. Buda böyle bilinmeli.

Orhun Yıldız: Vakıf çalışmalarınızda katkısı olanlar için bir şeyler söylemek ister misiniz?

Erol Tosun: Tabii ki bizim ürettiğimiz projelerde ve vakfımızla ilgili çalışmalarımızda bizi madden, manen ve moralman destekleyen Vali Lütfullah Bilgin, Vali Özdemir Çakacak, Vali Ahmet Altıparmak, Kırşehir Valiliği Basın Müdürü Osman Demir, Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Özel İdare Mühendislerinden Nafi Mammutoğlu, Kırşehir önceki dönem Belediye Başkanlarımız Yaşar Bahçeci, Metin Çobanoğlu, Boztepe İlçe Belediye Başkanları Bekir Dalgalı ve Ramazan Aydın, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Çiçekdağı Belediye Başkanlarımız Hilmi Şimşek ve İsmail Deniz, Akçakent Belediye Başkanımız Bekir Türkay, Akpınar Belediye Başkanımız Mustafa Karahan, Kaman İsahocalı Kasabası Belediye Başkanı Halil Metin, Ahi TV sahibi Hasan Eraslan, KTV Sahibi Adem Akkuş, Kırşehir Çiğdem Gazetesi sahibi Şevket Güner, Kırşehir’in Ahi Babası yeri asla doldurulmayacak büyük insan Mustafa Karagüllü, Kırşehir’e sayısız okullar kazandıran Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Gazeteci Salih Güner, Önceki dönem milletvekillerimiz Abdullah Çalışkan, Salih Çekinkaya, Kırşehirliler Vakfı Kurucular Kurulu üyelerimizden Ömer Yılmaz, Yücel Özlem, Hilmi Koçak, Selami Genel, Doğan Aslan, Yakup Köysüren, Sakıp Özdemir, Abdullah Cihan, Hilmi Güneş, Kadir İmamoğlu, Mahmut Emirdoğan Tahir Dinçer, Mehmet Altıparmak, Dudu Türkkanı, Mehmet Altun, Nadir Erkan, Halil Kaya, Ömer Arıca, Tacettin Silsüpür, Dede Kızkapan, Veli Bulanık, Sıtkı Ünsal, Yusuf Traş, Sinan Eken, Gürbüz Kaya, Zülfikar Altay, Şemsettin Toprak ve ismini sayamadığım bütün kurucularımıza teşekkür ederim. Aşıkpaşa Vakıf Üniversitesi Koordinatörümüz Prof. Dr. Recep Kılıç ve Prof. Haydar Çakmak’a, iş insanlarımız Yüksel Mermer, Ömer Doğan, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Badem, Mahmut Aslan, Levent Akçakoca, Ercan Malkoç, Aydın Aydın, Doğan Baş, Haydar Şahin, İhsan Baytemur, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımız Hilmi Gökçınar, Yücel Aydoğan, Adnan Kabadayı, Bekir Onan, Nevzat Akkaya, Lokman Yıldırım, Kemal Çalışkan, Nevzat Dulkadir, Sivil Toplum Kuruluşu Kadın Yöneticilerimiz başta sevgili kardeşim iyilik insanları Nermin Hendek ve Gül Koyuncu’ya, İl Gazetesi ve Anadolu Gazetesi Sahibi Kurucusu Ramazan Çetin, Ali Çetin, Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Gazeteci Ünal Kaya, Ömerhacılılılar Vakfı Başkanı Doğan Türk, Çankırılılar Vakfı Başkanı Recep Şahin, Yozgatlılar Vakfı Başkanı Recep Şahin, Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Yozgatlılar Vakfı Genel Başkanı Durak Turan Düz, Kırıkkale Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Kırıkkaleliler Vakfı Genel Başkanı Aytekin Araç, Hacıbektaş Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, TCDD Vakfı Genel Müdürü Levent Albayrak, Tunceli Vakfı Başkanı Nuri Taşkan, ODTÜ Mezunlar Vakfı YKÜ Levent Tosun, Tarımcılar Vakfı Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, Vakıf Gençlik Kolu Başkanımız Mehmet Polat, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mesut İbiş, Asistanım Emine Keleşoğlu, Medya Danışmanımız Serpil Dağ, Siyasi Danışmanım Emine Ulusan, Sahir Oltulu, Vakıflar Bankası Eski Genel Müdürü Süleyman Kalkan başta olmak üzere bürokratlarımız Ahmet Haykır, Savaş Özdemir, İbrahim Dulkadir, Mustafa Yavuz, Dr. Taner Gökçınar, Prof. Dr Murat Altay, Çankaya Belediye Başkanı Yardımcısı Eser Atak, Vakıf eski Genel Başkanlarımız Yahya Kılıç, Süleyman Altın, Nevzat Çelik, Avukat Selma Şahin, Dönem Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e, Dönem Keçiören Belediye Başkanı Murat Ak’a, Mevcut Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a, Mevcut Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e ve adını sayamadığım hemşehri, dost ve arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.

Bu hizmetleri yaparken hiçbir hemşehrimizi, hiçbir Kurucular Kurulu Üyemizi, dışlamadan birlik, beraberlik nasıl olunur. Dost düşman herkese ispat ettik. Ayrıca bir sivil toplum kuruluşunun herkesi, her kesimi kucakladığında hizmetlerin en güzelini yaptığını da bu vesileyle ayrıca ispat etmiş olduk. Herkesin kendini göreceği, herkesin kendi derdini anlatacağı gücümüz oranında çözüm bütün çalışmaları şeffaf olarak göreceli bir dille yapmaya çalıştık. Biz öndeydik ama bize yürek veren, cesaret veren mükemmel bir yönetim kurullarıyla çalıştım hep. En büyük avantajımızda bu yolda bizde onların yani yönetim kurulumuzun bize verdiği güveni onların başını hep dik tutacak hizmetlerle taçlandırdık. Gururların en büyüğü de bu olmalı” diyerek bu keyifli röportajı noktaladı. Bizde Anadolu Gazetesi olarak bu keyifli röportaj için Sayın Erol Tosun’a teşekkür ediyoruz.

EROL TOSUN ÖZGEÇMİŞİ

İşletmeci ve idareci olan Erol Tosun 1958 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesine bağlı Hasanlı Köyü’nde doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Memuriyete 1977 yılında Ankara’da vekil öğretmen olarak başladı. 1978 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde Bölge Kontrol Teknisyeni olarak iş hayatına devam etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi adına Belediyelerin Hizmet Bankası İller Bankasınca düzenlenen harita teknisyeni (Topoğraf) kursunu bitirdi. Daha sonra İmar Müdürlüğü’nde Harita Teknisyeni, Emlak İstimlak Müdürlüğü’nde Emlak Kontrolü olarak Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nde Topoğraf, Harita, Emlak ve Kamulaştırma Şefi olarak görevinin ardından bir dönem Kırşehir Belediyesi’nde Zabıta Müdürü olarak çalıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Küçük Esat Semt Hali İdare Amiri, Kira İşleri Müdürlüğü’nde Kira İşleri şefi, İştirakler Müdürlüğü’nde İştirakler Şefi, Toptancı Hal Müdürlüğü’nde Kontrolör, Muhasebe Şefi, İdari İşler Şefi, İstatistik Şefi ve Müdür Vekili, Maliye Bakanlığı Ankara Defterdarlığı’nda Yaygın ve Yoğun Vergi Denetimi görevinde bulundu. Erol Tosun evli ve bir çocuk babasıdır.

SOSYAL ÇALIŞMALARI

Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneğinde Ankara Şube Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı olarak görev aldı. Kırşehir ve İlçeleri Dayanışma Kültür Derneği’nde (KIR-DER) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Kurucusu olduğu Kırşehirliler Vakfı’nda Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, üç dönem Genel Başkan, bir dönemde Denetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Orta Anadolu ve Havalesi Dernekler Birliğinde kurucu Üye olarak görev aldı ve ortak projelere imza attı. Kırşehir Platformu Derneği Kurucusu ve Genel Sekreteridir. Kırşehirliler Derneği (KIR-BİR)’da Genel Başkan Vekili olarak görev yaptı.

BASIN VE YAYIN ÇALIŞMALARI

Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği Ankara Şubesinde çıkarılan Kırşehir Bülteni’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı. Kırşehir ve İlçeleri Dayanışma Kültür Derneği (KIR-DER) Genel Merkezince çıkarılan Ahiler Yurdu Kırşehir Dergisinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı. Anadolu Gazetesi ve Kırşehir Çiğdem Gazetesi başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış değişik konularda yorum ve makaleleri bulunmaktadır ve halen aynı gazetelerde köşe yazarlığına devam etmektedir.

SİYASİ ÇALIŞMALARI

Yerel ve genel seçimlerde Ankara ve Kırşehir’de aktif olarak görev aldı. 1999 Yerel Seçimlerinde Kırşehir İli Çiçekdağı İlçesi CHP Belediye Başkan adayı oldu. 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde (24. Dönem) Ankara İkinci Bölgeden Milletvekili adayı oldu. 2014 yılında Keçiören Belediye Başkanı adayı oldu.

Kaynak:Bülten

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum