Pursaklar Belediyesi Dede-Torun Evlerinde ramazan coşkusu başladı!

Pursaklar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Dede-Torun Evlerinde, Ramazan ayı boyunca devam eden mukabele heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Ramazan ayının manevi atmosferini yaşamak isteyen dedeler, Dede-Torun Evlerinde bir araya gelerek bu kutsal ayın feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade ediyor.

Pursaklar Belediyesi Dede-Torun Evlerinde ramazan coşkusu başladı!
Yayınlanma:

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin tarafından, 5 ayrı mahalledeki Dede-Torun Evlerinde gerçekleştirilen programlar büyük ilgi görüyor.

Büyüklere yönelik düzenlenen etkinlikler arasında doktor hizmeti, spor etkinlikleri, tasavvufi dinletiler, türkü dinletileri, el sanatları, sohbet ve kültür gezileri bulunuyor. Çetin, Saray Dede-Torun Evi’nde gerçekleştirilen mukabele programında büyükleri yalnız bırakmayarak, dedelerle birlikte hoca tarafından yüksek sesle okunan hatimi takip etti.

cetin3.jpg

RAMAZANDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Çetin, yaptığı açıklamada, "Pursaklar’da Ramazan, çeşitli dini programlarla, geceleri teravih namazlarıyla, gündüzleri ise oruçla, Kur’an-ı Kerim ve zikirle geçiyor. Bizler de Saray Dede Torun Lokalimizde her gün devam eden mukabeleye katıldık. Ramazan ayında manevi bir atmosfer içinde Dede-Torun Evimizde hocamız Kur'an-ı Kerim okurken, büyüklerimiz de takip edip dinliyor. Allah okunan mukabeleleri kabul eylesin" dedi.

Pursaklar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca dedelerin Kur’an-ı Kerim okuyarak bu özel zamanları en iyi şekilde değerlendirebilmeleri ve Ramazan'ın birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşanması amacıyla mukabele programları düzenliyor. Saray Dede Torun Evi’nde gerçekleştirilen bu programlar büyükler tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.