Pursaklar'da saat kuleleri günde iki kere doğruyu gösteriyor!

Türk medeniyetlerinde önemli yere sahip olan saat kuleleri Pursaklar'da da varlığını sürdürüyor. Bu geleneği devam ettiren Pursaklar Belediyesi, hizmete açtığı saat kulelerinin ikisi de ihmalkarlık sonucu çalışmıyor!

Pursaklar'da saat kuleleri günde iki kere doğruyu gösteriyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Saat kuleleri meydanların ve buluşma noktalarının önemli simgeleri haline gelmiş ve bu mirası devam ettiren Pursaklar Belediyesi, yıllar önce yaptığı hizmetle hem merkezde hem Saray’da iki saat kulesini hayata geçirdi. Ama ihmalkarlık yüzünden iki saat kulesi de asıl yapması gereken işi yapamaz hale geldi ve zamanı doğru göstermiyor.

img-1279.jpg

UZUN SÜREDİR ÇALIŞMIYOR

Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte pek çok gelenek ve sembol, zamanla unutulmaya yüz tuttu. Ancak Türk medeniyetinin köklü geçmişinde önemli bir yer tutan saat kuleleri, geçmişi gelecekle buluşturan önemli simgeler olarak günümüzde de varlığını sürdürüyor.

Özellikle şehir meydanlarında ve ilçe merkezlerinde konumlanan bu kuleler, sadece geçmişi hatırlatmakla kalmayıp aynı zamanda meydanların kimliğini güçlendiren önemli unsurlar haline geldi.

Pursaklar Belediyesi bu geleneği devam ettirerek şehrin önemli noktalarına saat kuleleri inşa etti. Ancak bu önemli simgelerden olan saat kulelerinin ikisi de maalesef çalışmıyor. Şehit Salim Akgül Parkı içerisindeki saat kulesi ve Saray Selçuklu Meydanı'ndaki saat kulesi, edinilen bilgiye göre uzun süredir çalışmıyor.

img-1247.jpg

GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ BULUŞTURAN YAPILAR

Bu simgesel yapılar, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurarak zamanın değerini vurguluyor ve meydanlara anlam katıyor. Ancak çalışmayan saat kuleleri, bu anlamı zedeliyor ve meydanların değerini azaltıyor.

img-1287.jpg

BELEDİYE EL ATMALI!

Pursaklarlı vatandaşlar Belediye'den çözüm bekliyor. Saat kuleleri, sadece geçmişi hatırlatmakla kalmayıp aynı zamanda şehrin değerlerini ve kimliğini yansıtan önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle, Belediye yetkililerinin acil bir çözüm üretmesi ve saat kulelerini tekrar faaliyete geçirmesi gerekiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.