Pursaklar’da ata tohumlarının ilk hasadı yapıldı

Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi'deki Ata Bahçesi'nde yetiştirdiği ata tohumlarından üretilen sebzelerin bu yılki hasadını gerçekleştirdi.

Pursaklar’da ata tohumlarının ilk hasadı yapıldı
Yayınlanma:

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli tohum kullanımını teşvik eden belediye, vatandaşlar arasında yerli tohumları yaygınlaştırmayı hedefliyor ve elde edilen ürünleri ilçe halkıyla paylaşıyor. Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi'deki bu özel bahçede her sezon yerli tohumlardan yetişen sebzeleri toplama geleneğini sürdürerek, yerel tarımı desteklemeye devam ediyor.

3-001.jpg

ÜRÜNLER ENDEMİK VADİ'DE SERGİLENECEK

Bu yılda yerli tohumdan ürettikleri sebzelerin hasadını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; “Tohum çeşitliliğini artırmak için yaptığımız çalışmalarda sona yaklaştık. Mahsullerimiz çıktı. İki gün süreyle Endemik Vadimizde bu ürünlerimizi sergiliyor olacağız. Bu konuya ilgi duyan bütün hemşehrilerimizi yerli tohumlardan ürettiğimiz ürünleri görmeye davet ediyorum. Farklı farklı çeşitten ürünlerimiz var. Gelecek nesillere genetiğine müdahale edilmemiş ürünler bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

6.jpg

Endemik Vadi’de iki gün boyunca ziyaretçilerini bekleyen sergide, yerli tohumlardan üretilmiş yeşil biber, kırmızı biber, kavun, karpuz, kırmızı ve yeşil dolmalık biber, bamya, acı biber, soğan, domates, salatalık, fasulye, mısır ve patlıcan gibi pek çok sebze meraklılarıyla buluşacak.

1-002.jpg

5.jpg

4.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.