Pursaklar'da Endemik Vadi'ye yoğun ilgi

Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Endemik Vadi projesi, ilçede büyük ilgi görüyor. Bu projede yer alan Ata Bahçesi, Orman Köyü ve bisiklet koşu yolu gibi alanlar, çocuklar ve vatandaşlar için popüler hale geldi.

Pursaklar'da Endemik Vadi'ye yoğun ilgi
Yayınlanma:

Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan endemik bitkilerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Türkiye'de bir ilk olan Endemik Vadi, Ankara'nın kültürel mirasını öğrenmek isteyen öğrencilerin ilgisini çekiyor.

ORMAN KÖYÜ'NDE ORYANTİRİNG YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Sincan'dan gelen öğrenciler, Ankara'nın endemik bitkileri ve hayvanlarıyla dolu olan bu vadide eğitici bir gün geçirme fırsatı buluyor. Öğrenciler, doğayla iç içe ders yapma şansı elde ederken, endemik bitki ve hayvanlar arasında neşeli bir gün geçirme imkanına sahip oluyor.

endemik-vadi.jpg

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Endemik Vadi'nin açıldığı günden beri yaz veya kış ayrımı olmaksızın büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Ankara'nın her yerinden ve yurt dışından ziyaretçilerin gelmeye devam ettiğini belirten Çetin, özellikle Sincan'dan gelen öğrencilerin güneşli havanın tadını çıkardığını ve Endemik Vadi'de eğlenirken öğrenme imkanı bulduklarını söyledi. Ziyaret sırasında öğrencilerin ilin kültürel değerleri hakkında bilgi edindiğini ve endemik bitkiler ile soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanları yakından inceleme fırsatı bulduklarını da ifade eden Çetin, Orman Köyü'nde oryantiring yarışması düzenlendiğini ve bu ilginin Pursaklar için önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, ilçeye değer katacak yeni projeler için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.