Pursaklar'da sosyal faaliyetler devam ediyor

Pursaklar Belediyesi, son beş yılda sosyal belediyecilik alanında Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar gerçekleştirdi. 'Tebessüm Çarşısı' projesiyle ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerini belirleyerek gıda, giysi, ve ev eşyası gibi yardımları sağladı.

Pursaklar'da sosyal faaliyetler devam ediyor
Yayınlanma:

Pursaklar Belediyesi, Temmuz 2022'de başlatılan Pursaklar Kart Sistemi ile çölyak hastaları ve ihtiyaç sahiplerine para desteği sağlandı. Ayrıca depremzedelere kıyafet ve gıda yardımı yapıldı. Mobil Mutfak aracıyla da sosyal ve kültürel etkinliklerde ve doğal afetlerde sıcak çorba, yemek ve aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

CAMİLER TEMİZLENDİ

Pursaklar Belediyesi, Aşevi aracılığıyla yemek yapamayacak durumdaki vatandaşlara evlerine teslim usulüyle her gün sıcak yemek hizmeti sunuyor. İlçedeki mezarlıklara cenaze defin ve nakil işlemleri yapılarak, camiler temizlendi.

Cenaze evlerine gelen vatandaşlara börek, lokum ve gül suyu ikram edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin cenaze işlemlerini kendi yetkisine almasına rağmen, Pursaklar Belediyesi mağduriyetleri önlemek adına yardıma devam ediyor. Cenaze evlerinde kullanılmak üzere çeşitli ekipmanlar sağlıyor.

YENİ DOĞANLARA İLK HEDİYELERİ VERİLDİ

'Hoş Geldin Küçük Hemşehrim' programıyla ilçede doğan bebeklere ilk hediyeler verildi Yaşlı vatandaşlara evde kuaför ve temizlik hizmetleri sunuldu. Çocuk Esirgeme Yurdunda kalan çocuklar ve ilçedeki diğer çocuklar için sünnet organizasyonu düzenlenerek bisiklet hediye edildi.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel gereksinimli vatandaşlara yıl boyunca sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendi. Engelli bireylere tekerlekli sandalye sağlanırken, engelli öğrencilere servis hizmeti verildi. Ayrıca yatalak hastalara hasta yatağı ve medikal malzeme yardımı yapıldı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.