Pursakların yerli ve milli üretimi 'Purbal' markalaşıyor
Pursaklar Belediyesi, 2020 yılından itibaren yerli ve milli tarımı teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, Sirkeli Mahallesi'nde doğal yöntemlerle üretilen balın markalaşması ve kalitesinin artırılması için Purbal adını tescil ederek bal üretimine başladı.
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Pursaklar halkına Purbal'ı tanıtarak ve üretimini teşvik ederek yerel balın bilinirliğini artırmayı hedefliyor.
''4 YILDIR ÜRETİLİYOR''
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 2020 yılından itibaren Sirkeli Mahallesi'nde yüzde yüz doğal ve yoğun aromalı geven balı ürettiklerini belirterek, Sirkeli Mahallesi'nin yüksek kaliteli hava ve bitki örtüsüne sahip olması nedeniyle Bal Ormanı'nda 4 yıldır bu balı ürettiklerini ifade etti. Purbal ismi tescillendi ve bu bereketli yerde arıcılığın yaygınlaşması için çalışmalar başlatıldı. Çetin, ürettikleri Purbal'ları ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiklerini de dile getirdi.
SAĞLIĞA SAYISIZ FAYDASI VAR
Balın birçok faydası bulunuyor. Soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astım gibi rahatsızlıklara şifa sağlıyor. Ayrıca, kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri gibi sağlık sorunlarına da iyi geliyor. Çeşitli alerjilere ve yaralara da şifa sağlayan Purbal, genel hazımsızlık sorunlarını gideriyor ve kemoterapi nedeniyle ortaya çıkan iştahsızlığı da azaltıyor.
Kaynak:Bülten
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.