Sağlıkçılar seslerini duyurdu! Hemşirelik, ebelik ve sağlık memurları mesleği yok ediliyor

Sağlık Kabinleri ve Eğitim Derneği, Ulus'taki Zafer Anıtı önünde basın açıklaması yaparak "Hemşirelik, ebelik ve sağlık memurları mesleği yok ediliyor." dedi.

Sağlıkçılar seslerini duyurdu! Hemşirelik, ebelik ve sağlık memurları mesleği yok ediliyor
Yayınlanma:

Sağlıkçılar seslerini Ulus'tan duyurdu. Sağlık Kabinleri ve Eğitim Derneği, Ulus'taki Zafer Anıtı önünde yaptıkları basın açıklamasında, Sağlık Kabinleri Meslek Odası olmadığı için Esnaf ve Sanatkarlar ile Berberler Odasına üye olmak zorunda kaldıklarından dert yandı.

Danıştay tarafından verilen ve 1996 yılında yayımlanan Sağlık Kabinleri Genelgesi'nin yok edildiğine dikkat çeken sağlıkçılar, "Hemşirelik, ebelik ve sağlık memurluğu meslekleri yok ediliyor." dedi.

"ÇANTACI OLARAK NİTELENDİRİLİYORUZ"

Sağlıkçılar yaptıkları açıklamada, "Kamuda çalışan bu üç meslek grubunun canı çıkartılırcasına angarya ile çalıştırılırken, mesleklerini serbest olarak icra eden sağlık kabinleri sahibi bizler cezalandırılıyoruz." sözleriyle şikayetlerini dile getirdi.

Cezalandırılma sebepleri olarak Sağlık Bakanlığının 2023/7 nolu genelgesinde 3359 Sayılı Kanun'un 11. maddesi gereği denetleyemediğini ve "Çantacı" olarak nitelendirildiklerini söyleyen sağlıkçılar, "Sadece sosyal medyadan telefon numaraları ile hizmet veren ve halkın sağlığı ile oynayan, devlete vergi vermeyen bir adres ve yeri olmayan kişilerle uğraşmak yerine ne yazık ki; kendisine bağlı İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince yetki belgesi verilen biz sağlık kabinleri sahipleri cezalandırılıyoruz." ifadelerini kullandı.

aciklama.jpg

SAĞLIK KABİNLERİ İÇİN 6 AYLIK SÜRE

Açıklamada şu konulara dikkat çekildi: "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereği sosyal ve hukuk devletidir. Sağlık Bakanlığımız görüyoruz ki bunu unutmuş ve en hızlı lobi yapanlarla yan yana durmaktadır. 1997 yılından bu tarafa bina iskan ve ruhsatını aramadan sağlık kabinlerine yetki belgesi vermiş ve bu konuda hiçbir adım atmamış iken 'çantacılara' ulaşamadıkları, kendilerine yapılan baskı ve yazıların öcünü 'Sağlık Kabinlerinden' çıkarma girişimi bulunulmaktadır. Sağlık Bakanlığı özel hastanelerin uyumlaştırılması için 5 yıl, tıp merkezi, poliklinikler ve diş muayenehanesi için 3 yıl, doktor muayenehanelerin uyumlaştırılması için 2 yıl süre tanınmışken; 'Sağlık Kabinleri' için 6 aylık süre verilerek ve revize edilerek düzeltilmesi istenmektedir."

Sağlık Kabinleri ve Eğitim Derneği Başkanı Kamil Ölmez, "Bilindiği gibi 'Sağlık Kabinleri' uzun yıllardan beri toplumun refahı için çalışmış, sağlık alanında tüm alanlarda eksikliği tamamlamaya yönelik çalışmalar yaparak tarihe imzasını atmıştır." dedi.

Ölmez, sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlık kabinlerimizde yeni düzenlemelerin artık biz Sağlık Kabinleri ve Eğitim Derneğinin de fikir alınarak bizimle iletişim halinde olarak sahadan bilgi alarak güncellenmesini istiyoruz." diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.