Sahneler yeniden perde açıyor

Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar bugün yeniden perdelerini açacak. Yeni yılın ilk tiyatro gününde oyunları sanatseverler için derledik.

Sahneler yeniden perde açıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

31 Aralık ve 1 Ocak’ta yılbaşı programları nedeniyle sahne almayan oyunlar, kısa bir aranın ardından bugün tekrar perde açacak.

Devlet tiyatrolarındaki oyunların yanı sıra özel tiyatrolar perde diyecek. Programda öne çıkan oyunlar:

Bir İdam Mahkumunun Son Günü – 20.00

Victor Hugo’nun ölümsüz eserinden uyarlanan oyun Ankara’da iki tiyatro ekibi tarafından sahneleniyor. Bambu Sahne’nin CerModern’de oynadığı oyun haricinde bu oyun Bergüzar Sahne’de sergileniyor. Fatih Önal’ın yönetmenliğinde Muhammet Yonca’nın performansına şahitlik edeceksiniz.

Bergüzar Sahne aynı zamanda Batıkent civarında oyunlara ev sahipliği yapan tek mekan olmasıyla da öne çıkıyor. Programı dolu dolu geçen sahnenin en iddialı yapımlarından biri de bu oyun.

On Dakika Ara – 20.00

Tunalı Hilmi Caddesi’nde yer alan Tiyatro Kafe’nin oyunlarından 10 Dakika Ara, iki oyuncu adayının başından geçen komik ve ilginç olayları anlatıyor. İki perdelik oyunda Cantuğ Turay ve Begüm Topçu sahne alacak.

Paris’te Aşkı Derun – 20.00

Çankaya Yılmaz Güney Sahnesi’nde sahnelenecek oyun Geleneksel Türk Tiyatrosu ögeleri taşıyor. Kanto, fasıl, müzikalin iç içe olduğu oyunda Osmanlı Fransa elçiliğinde memure ve ressam olan Paşazade Leyla Hanım’ın başından geçen olayları izliyoruz.

Güvercin 4’lü Stand-up – 20.30

Tepe Prime’da IF Sahnesinde gülmek isteyenleri birbirinden ilginç hikayeleri olan genç komedyenler bekliyor olacak. 4’lü stand-up ekibi yaklaşık iki saat boyunca izleyenleri hayatlarının kurgu ile gerçek arası en ilginç anlarına şahit bırakacak.

Bu akşam ayrıca Devlet Tiyatroları sahneleri de perde açacak. Ancak biletleri günler önceden tükendiği için listemize dahil etmedik.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.