Sancak Mahallesi Muhtarı Serap Mohammed: “Mahallemizde çözüm bekleyen sorunlar var”

Sancak Mahallesi Muhtarı Serap Mohammed, 1999 yılında başladığı muhtarlık serüveninde, 2009'dan bu yana görevini sürdürüyor.

Sancak Mahallesi Muhtarı Serap Mohammed: “Mahallemizde çözüm bekleyen sorunlar var”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Belediye destekleri ile mahallenin birçok ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirten Muhtar Serap Mohammed, özellikle temizlik ve altyapı konularında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

"BÜTÇE YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE MAHALLE İHTİYAÇLARI KARŞILANAMIYOR"

Serap Mohammed, muhtarlığın kendi bütçesi olmaması nedeniyle belediyelerden gelen yardımlarla çalışmalar yapabildiğini ifade etti. "Kaldırım, asfalt, ağaç dikimi ve temizlik gibi temel hizmetler Çankaya ve Büyükşehir belediyelerinin destekleriyle yapılıyor. Ancak bu destekler bazen yetersiz kalabiliyor ve süreç uzuyor," dedi.

www-anadolugazete-com-tr-20240919-225411-0000.jpg

PERSONEL YETERSİZLİĞİ TEMİZLİK HİZMETLERİNİ AKSATIYOR

Mahallede yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin temizlik hizmetlerinde personel eksikliği olduğunu vurgulayan Serap Mohammed, "Eskiden 30 personel varken, şu an sadece 9-11 personel var. Bu kişiler 5 mahalleye hizmet vermek zorunda. Sadece benim mahallemde 55 sokak bulunuyor ve bu kadar az personelin yeterli olması imkânsız," diye konuştu. Personelin sabah erken saatlerde işe başlayıp öğleden sonra mesailerini bitirdiğini belirten Muhtar Serap Mohammed, bu durumun temizlik hizmetlerinde aksaklıklara neden olduğunu kaydetti.

www-anadolugazete-com-tr-20240919-225112-0000.jpg

ELEKTRİK VE PAZAR YERİ SORUNLARI

Mahallede yıllardır çözüm bekleyen elektrik hattı sorunu hakkında da konuşan Muhtar Mohammed, 2004 yılında başlanan yer altına elektrik hattı çekme projesinin yarım kaldığını ve mahallede hala havai hatların kullanıldığını ifade etti. "Kazı izinleri alınamadığı için Enerjisa çalışmalarını sürdüremiyor. Bu sorun yıllardır çözülemedi," dedi.

Mahallenin pazar yeri ihtiyacı hakkında da açıklamalarda bulunan Mohammed, yıllar önce planlanan projenin hayata geçirilmediğini belirtti. Ancak Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in projeyi 2025 yılı planlamasına aldığını ve bunun kendisini mutlu ettiğini söyledi. Pazar alanının iki katlı olarak yapılmasını ve bir kısmında kreş ile sosyal tesis bulunmasını öneren Muhtar Mohammed, “Mahalledeki çocuklar ve yaşlılar için bu tür bir proje çok faydalı olacaktır,” dedi.

www-anadolugazete-com-tr-20240919-225255-0000.jpg

ÇAĞRI MERKEZİ UYGULAMASI YETERSİZ

Muhtar olarak mahalle sakinlerinin şikayetlerini belediyelere ilettiğini belirten Muhtar Mohammed, taleplerini çağrı merkezlerine yönlendirmeleri gerektiğini, ancak bu yöntemin yeterli olmadığını dile getirdi. "Sıradan bir vatandaşın yapabileceği işlemleri muhtardan beklemeleri doğru değil. Mahallede çözüm bekleyen birçok sorun var ve bunların çözümü için daha etkili bir yöntem gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Sancak Mahallesi’nin altyapı ve temizlik gibi temel hizmetlerde eksiklikler yaşadığını belirten Muhtar Serap Mohammed, belediyelerden gelecek desteklerle sorunların çözülmesini umut ettiğini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum