Semt pazarları ucuzluğunu kaybediyor: Fiyatlar zincir marketlerle yarışıyor

Pandeminin ardından tüm dünyada yoğun şekilde kendini hissettiren enflasyonist ortam ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Başkent Ankara’da temel gıda ürünleri için pazarlar eskisi kadar cazip değil.

Semt pazarları ucuzluğunu kaybediyor: Fiyatlar zincir marketlerle yarışıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Enflasyonist ortamda özellikle gıda sektöründeki ürünlerde yoğun fiyat artışları vatandaşları zor durumda bırakıyor. Geçtiğimiz yıl KDV oranı yüzde 1’e düşürülen temel gıda ürünlerinden olan birçok sebze ve meyve semt pazarlarındaki fiyatları sebebiyle vatandaşların ilgisini eskisi kadar çekmiyor.

Başkent Ankara’da semt pazarlarındaki ve marketteki fiyatları anadolugazete.com.tr olarak sık sık takip ederek okurlarımıza ulaştırmaya devam ediyoruz. Ankara’nın Mamak ilçesinin en kalabalık mahallelerinden biri olan Durali Alıç Mahallesi’nde her Perşembe kurulan Pazar yerindeki fiyatlar mahallede çok sayıda bulunan zincir marketlerin fiyatları ile yarışıyor. Özellikle mutfakta en çok tercih edilen ürünlerin başında gelen soğan ve patates fiyatlarında Pazar yerindeki tezgahlarda uzun zamandır aşağı yönlü bir değişim gözlenmiyor. Zincir marketlerde yer alan kampanyalar sebebiyle ise zincir marketlerin birçoğunda patates ve soğan fiyatları daha makul seviyelerde görülüyor.

patates.jpg

PATATES SOĞAN PAZARDA UCUZ DEĞİL

Son yıllarda fiyatı en çok konuşulan sebzeler olan patates ve soğan fiyatları eskisi kadar gündemde yer etmese de vatandaşın cebini zorlamayı sürdürüyor. Patates fiyatları pazarlarda 15 ve 20 lira arasında yer bulurken marketlerde görece daha makul olan fiyatlar 12.5 TL’den başlıyor. Soğan fiyatları da pazarda 14 TL ile 17 TL arasında tüketiciyle buluşurken 10 liranın altında soğan bulmak semt pazarlarında çok mümkün değil. Farklı semt pazarlarında ise soğan fiyatları 7.5 TL ve 8.75 TL’den başlıyor. Soğan marketlerin büyük çoğunluğunda 10 TL altında satılıyor.

eq.jpg

EN HESAPLI ALIŞVERİŞ İÇİN CİDDİ BİR ARAŞTIRMA ŞART!

Soğan ve patates fiyatları dışında diğer sebzeleri pazarlarda daha ucuza almak mümkün. Özellikle patlıcan, kabak, salatalık gibi ürünler marketlere kıyasla Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde bulunan semt pazarında daha hesaplı satılıyor.

mandalinmarket.jpg

mandalinpazar.jpg

Mandalina da marketlerde ortalama 15-16 TL’ye satılırken pazarda mandalinayı 9-10 TL’ye almak mümkün. Yerli muz fiyatları ise market ve pazarlarda 25 TL bandında satılmakta.

muz.jpg

Pazar esnafına dair bir diğer sitem de vatandaşın alacağı ürünü kendisi seçememesi. Pazarda bir süre vakit geçirdikten sonra birçok vatandaşın almak istediği ürünü kendisi seçememesi sebebiyle geri bıraktığını gözlemlemek mümkün. Vatandaşların cebi için en uygun alışverişi yapması hala birçok farklı satış noktasını pür dikkat takip etmeyi sürdürmesiyle mümkün görünüyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.