Sesler bu kez Ankara Ulus'tan yükseldi: Emekliler geçim derdinde!

Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu, Ulus Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla TÜİK'in enflasyon rakamlarını kabul etmediklerini ve emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti. Başkan Gönül Boran Özüpak, emeklilere adil bir zam yapılması çağrısında bulunarak: "EYT'de başardık, sıra emeklilerde!" dedi.

Sesler bu kez Ankara Ulus'tan yükseldi: Emekliler geçim derdinde!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Bugün Ulus Meydanı'ndaki Atatürk heykeli önünde, İstanbul Emekli ve Emekçiler Derneği'nin düzenlediği basın açıklaması, emeklilerin geçim sıkıntılarına dikkat çekmek için yapıldı. Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, TÜİK'in enflasyon rakamlarını kabul etmediklerini belirterek, emeklilerin yaşam koşullarının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

arami.jpg

EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR

Gönül Boran Özüpak, basın açıklamasında TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Emekliler geçinemiyor," dedi. Özüpak: "Uygun yaşam maaşlarımız birer birer ellerimizden alındı. Emekli aylığımızın adı, yaşlı maaşlarına dönüştü." Diyerek emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti.

ŞARKILI SLOGANLI BAŞKALDIRI

Basın açıklaması sırasında emekliler, söyledikleri şarkılar ve attıkları sloganlarla maaşlarına yapılan düşük zamları hicvetti. "Emekliye zam gelecek! Hani nerede?" sloganları atan emekliler, duruma başkaldırarak seslerini duyurmaya çalıştı.

aras.jpg

PRİM GÜN SAYISI VE ADALETSİZLİK

Özüpak, açıklamasında prim gün sayısı fazla olan emekçilerin cezalandırıldığı bir sistemin adil olmadığını belirtti. "Prim gün sayısı fazla olan emekçilerin cezalandırıldığı bir sistemin, dünyanın neresinde olduğuna dikkat çeken Özüpak, intibak bekleyen emeklilere verilen sözlerin tutulmadığını belirtti." Diye konuştu. "EYT'de başardık, sıra emeklilerde!" sloganlarıyla devam eden açıklamada, ödedikleri primler ve aldıkları maaşlar arasındaki uçuruma dikkat çekildi.

TEMMUZ AYI TOPLU SÖZLEŞME BEKLENTİSİ

Temmuz ayında asgari işçi emeklileri için yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Özüpak: "Kendilerine var da bize neden yok?" diyerek TÜİK'in uyarladığı enflasyon rakamlarını kabul etmediklerini açıkladı. Emeklilerin insanca bir yaşam sürdürebilmesi için maaşlarına adil bir zam yapılması gerektiğini vurgulayan Özüpak, bu konuda mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.