“Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor”

Ankara’nın önemli yazarlarından Sevgi Soysal’ın hayatını anlatan “Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor” oyunu Perşembe akşamı CerModern Sahnesi’nde Ankaralılarla buluştu.

“Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Boğaziçi Gösteri Sanat Topluluğu’nun sahneye koyduğu oyunda yazarın kanser hastalığı ile mücadele ettiği İngiltere günlerinde yaşadıkları anlatılıyor.

İngiltere’deki günlerinden çocukluk, gençlik yıllarına, aşk hayatına, Türkiye’nin içinde bulunduğu darbelerle geçen yıllara dek birçok konuya ve zamana da değinilen oyun adeta bir Türkiye özeti sunuyor.

Sevgi Soysal’ın kitaplarından metinlerle güçlenen oyunda 5 kadın oyuncu çeşitli rollerde karşımıza çıktı.

tiyatro-mm.jpg

Oyun sonunda BGST ekibi, Ankaralılarla bir araya geldi. Fuaye Ankara topluluğunun moderatörlüğünde gerçekleşen sohbette oyunculara izleyiciler, Sevgi Soysal’ın hayatlarındaki yeri ve Ankara’da Sevgi Soysal’ı sahnelemenin heyecanını sordular. Oyuncular Ankara’nın Soysal’ın hayatındaki güçlü yerini bildiklerini Ankara’da bu oyunu oynadıklarında özellikle Ankara sahneleri ve sözlerinin geçtiği yerlerde Ankaralı seyircilerin çok olumlu dönüşler yaptıklarını dile getirdiler.

Oyunculardan ve aynı zamanda oyunun yazarı da olan Duygu Dalyanoğlu, Sevgi Soysal’ın çok zengin bir kaynak olduğunu ve o gün yazdıklarını bugün bile okuduğumuzda yeni şeylerin kapılarını araladığını dile getirdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.