Şeyma Atalay Songur: Asıl hedefimiz kadın girişimcileri istihdam etmek

Ankara Keçiören Ihlamur Kasrı, 2024 yılının ilk Moda ve Alışveriş Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. VIP Organizasyon Müdürü ve 12 yıllık girişimci deneyimine sahip Şeyma Atalay Songur, festivalin kapılarını anadolugazete.com.tr’ye açarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şeyma Atalay Songur: Asıl hedefimiz kadın girişimcileri istihdam etmek
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

34 yaşındaki girişimci Şeyma Atalay Songur, uzun yıllardır Ankara'daki kadın girişimcileri destekleyici projeler ve organizasyonlar düzenlediğini belirtti. "Bugün kaçıncı organizasyonumuz olduğunu sayamıyorum." diyen Songur, kariyerine çocukluk döneminden gelen bir tutku ile başladığını ifade etti.

Sosyal medyanın etkisi ve aile gibi bir bağ oluşturmanın önemine değinen Şeyma Atalay Songur, minik festivaller ve organizasyonlarla büyüdüklerini söyledi. İşlerini iyi yaptıklarını vurgulayan Songur, dürüst oldukları ve güven sağladıkları için firma ile güçlü bir bağ kurduklarını dile getirdi.

9.jpg

FİRMALAR, YENİLİKÇİ VE DEĞİŞİME AÇIK

Bugün 22 ülkeye ihracat yapan birçok firmasının bulunduğunu açıklayan Songur, firmalarının yenilikçi ve değişime açık olmalarının, güven sağlamanın ve müşterilere hizmet etmenin önemine vurgu yaptı. Aynı zamanda kendisinin Zeruj Festival Ankara danışmanlığını yaptığını ve bu süreçte çok şey öğrendiğini ifade eden Şeyma Atalay Songur, şimdi kendi festivalinde ilerlediğini belirtti.

Festivalin hitap ettiği kitle hakkında da konuşan Şeyma Atalay Songur, "Bu festival giyim ve alışveriş odaklı olsa da asıl hedefimiz kadın girişimcileri istihdam etmek. Bu etkinlik, birçok sektörden insanlara iş kapısı açan bir platform haline geldi. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış küçük işletmeler, burada büyük bir kitleye ulaşıyor." dedi.

8.jpg

"KÜÇÜK ADIMLAR, BÜYÜK BAŞARILARIN TEMELİNİ OLUŞTURUR"

Gelecek hedefleri arasında siyasete girmek olduğunu belirten Songur, aynı zamanda kadın girişimcilere destek olmayı amaçladığı bir kooperatif veya AVM kurma düşüncesi bulunduğunu paylaştı.

Şeyma Atalay Songur, röportajın sonunda, "Her şey bir adımla başlar. Korkmadan, cesaretle atılan küçük adımlar, büyük başarıların temelini oluşturur. Bu festival de bu adımlardan biridir. Pazar gününe kadar buradayız ve hepinizi sevgiyle bekliyoruz." diye konuştu.

7.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.