Seymen gösterisi, Beypazarı’nda coşku yarattı

Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Seymenlerinin Beypazarı Oğuzkent’te Türkü Akşamı programında sergilediği gösteri, büyük coşku ve heyecanla karşılandı.

Seymen gösterisi, Beypazarı’nda coşku yarattı
Yayınlanma:

Beypazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Anadolu Türküleri Konseri” etkinliğinde, Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Seymenleri, programa renk kattı. Seymenlerin sergilediği gösteri, izleyicilere hem tarihsel bir atmosfer sundu hem de büyük bir keyif verdi.

Beypazarı Belediye Başkan Vekili Can Kayı, açılış konuşmasında Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Seymenleri’ne teşekkür ederek, Seymenlik geleneğini yaşatma adına üstlendikleri sorumluluğun önemine değindi. Kayı, bu geleneğin Beypazarı için ne denli önemli olduğunu vurguladı.

untitled-1-002.jpg

SEYMENLİK GELENEĞİNİN ÖNEMİ

Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Başkanı Muammer Akkaplan, gösteri öncesinde yaptığı konuşmada derneğin tarihine dair bilgiler verdi. Akkaplan, Ankara Kulübü Derneğinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Seymenlik geleneğini ve 27 Aralık ruhunu yaşatın” talimatıyla 1925 yılında kurulduğunu belirterek, derneğin Ankara için önemli bir sivil toplum temsilcisi olduğunu ifade etti. Beypazarı ilçesinde de bu mirası yaşatmaya devam ettiklerini vurgulayan Akkaplan, desteklerle şubenin büyüyerek daha da etkin hale geleceğini söyledi.

Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Işık, programa değer katan gösteriler için Ankara Kulübü Genel Merkez YKÜ Gökalp Gözübenli ve Beypazarı Şube Başkanı Muammer Akkaplan’a teşekkür ederek, Akkaplan’a çiçek takdiminde bulundu.

Türkü Akşamı programı, Etlik HEM Bando Takımı Gösterimi ve Halk Müziği Topluluğu Anadolu Türküleri Konseri ile devam etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.