Seyranbağları'na yeni bir soluk! Ozan Serhad Ayaz akademik birikimini muhtarlığa aktarıyor

Ankara Çankaya'ya bağlı Seyranbağları Mahalle Muhtarı Ozan Serhad Ayaz , akademik birikimini toplumsal dayanışma ve gençlik projeleri ile birleştirerek mahalle halkına hizmet etmeyi amaçlıyor.

Seyranbağları'na yeni bir soluk! Ozan Serhad Ayaz akademik birikimini muhtarlığa aktarıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Seyranbağları Mahallesi'nde muhtarlık görevine resmen başlayan Ayaz, muhtarlık yolculuğunu şu sözlerle anlattı: "28 yıldır bu mahallede yaşıyorum ve bu süre zarfında mahallemizin dinamiklerini, ihtiyaçlarını yakından gözlemleme fırsatı buldum. Girne Amerikan Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum ve şu anda aynı üniversitede yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. Üniversite yıllarım boyunca mahallemdeki gençlerle sürekli bir araya gelerek, 'Mahallemiz için neler yapabiliriz?' sorusunu sürekli gündeme taşıdık."

20240930-032158-0000.png

"ÜNİVERSİTE TECRÜBELERİMİ MUHTARLIK GÖREVİMİLE HARMANLIYORUM"

Muhtarlık görevi öncesinde de toplum adına birçok sosyal projede yer aldığını ifade eden Ayaz, "Toplum yararına çalışan birçok demokratik kitle örgütü, sivil toplum kuruluşu ve gençlik gruplarında aktif olarak yer aldım. Üniversite yıllarımda edindiğim bu tecrübeleri muhtarlık görevimle harmanlayarak mahalleme hizmet etme gayretindeyim. Özellikle üniversitede aldığım teorik eğitimi, muhtarlık gibi halkla iç içe olduğum bir görevde pratiğe dönüştürebiliyorum. Muhtarlık, sadece evrak işleriyle sınırlı bir görev değil; mahallelinin her an ulaşabileceği, 7/24 çözüm sunan bir iletişim köprüsüdür." dedi.

20240930-032938-0000.png

"HER SABAH MUHTARLIĞA GİDERKEN FARKI SOKAKLARDAN GEÇERİM"

Mahalledeki sorunları yerinde gözlemleyen Ayaz, "Her sabah muhtarlığa giderken farklı sokaklardan yürüyerek geçerim. Bu sayede, mahallede gözle görülür herhangi bir sorun olup olmadığını veya bakıma ihtiyaç duyan yerleri bizzat kontrol edebiliyorum. Bu, mahalledeki yaşam kalitesini yakından takip edebilmemi sağlıyor ve hızlı çözüm üretme kabiliyetimizi artırıyor.

"YOZLAŞMA İLE BAŞ ETMENİN YOLU, DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAK"

Gençleri tehdit eden sorunlara eğilen Ayaz, özellikle günümüzde artan uyuşturucu madde kullanımına karşı attıkları adımları şu sözlerle ifade etti: "Mahallemizde gençlerin geleceğini tehdit eden uyuşturucu madde kullanımına karşı kararlılıkla mücadele ediyoruz. 2000 sonrası nesillerin, popüler kültürün etkisiyle bir yozlaşma sürecine girdiğini biliyoruz. Bu durumla baş etmenin yolu, toplum olarak dayanışma içerisinde olmak ve farkındalık yaratmaktan geçiyor. Lise çağındaki gençler arasında dahi uyuşturucu batağına saplananlar var. Öncelikle bu gerçeği kabul etmek ve yüzleşmek, mücadelede atılacak en güçlü adımdır. Belediyelerle ortak çalışarak sanatsal ve sportif aktiviteler düzenleyerek gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Bu etkinlikler, gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri, ilgi alanlarına yönelip topluma fayda sağlayabilecekleri platformlar yaratıyor."

20240930-032356-0000.png

"OZAN AYAZ PARKI MAHALLEMİZ İÇİN BİRLEŞME NOKTASI"

Toplumsal birlikteliğin bir simgesi olarak görülen Ozan Ayaz Parkı, mahalle için bir birleşme noktası oluşturuyor. Ayaz, mahallede düzenlenen birçok etkinliğin gerçekleştiği parkın önemini şu şekilde anlattı, "Muhtarlık görevime başlarken mahalle sakinlerimize çocuklarımız için bir şenlik düzenleyeceğime dair söz vermiştim. Bu sözümü 23 Nisan’da düzenlediğimiz coşkulu bir çocuk şenliğiyle yerine getirdim. Toplumun bir araya gelip keyif aldığı, samimi ortamları yaratmak oldukça önemli. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda da mahallemizde bir gençlik şenliği organize ettik. Bu tür etkinliklerin gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak açısından büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. İnsanları bir araya getirip, birbirleriyle tanış olmalarını, kaynaşmalarını sağlayan bu etkinlikler, sosyal bağları kuvvetlendiriyor ve mahalle kültürünü pekiştiriyor."

"KOMŞULUK PANAYIRI TANIŞ OLMAK İÇİN BİR FIRSATTI"

Mahallede komşuluk ilişkilerini güçlendirmek ve birlikte vakit geçirmeyi teşvik etmek amacıyla “Komşuluk Panayırı” etkinliğini düzenlediklerini söyleyen Ayaz şu sözleri ekledi, "Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin sağladığı ekipman ve sahne desteğiyle daha kapsamlı bir etkinlik ortaya koyduk. 15 Eylül Pazar günü gerçekleştirdiğimiz panayırda film gösterimleri, konserler ve ikramlarla mahalle sakinleriyle keyifli bir gün geçirdik. Bu gibi organizasyonlar, mahalledeki sosyal bağları güçlendirmek, dayanışma ruhunu artırmak ve toplumsal birlikteliği sağlamak açısından oldukça değerli."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.