Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRDİAD) öncülüğünde Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu.

Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu
Yayınlanma:

KIR-FED ve KIRDİAD öncülüğünde başlatılan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurma sürecinde 7. Kooperatif olan Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. KIRSİAD Denetim Kurulu Başkanı Sultan Şahin, Sincan Kadın Kooperatifi’nin başkanı oldu.

kadin.jpg

KIR-FED VE KIRSİAD Ekonomik ve Mali İslerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“AHİLİK FELSEFESİNİ KENDİMİZE ÖRNEK ALDIK”

“Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanımız Yunus Koçak’a Başkana verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Kooperatif kuruluşuna ilişkin yola 2023 şubat ayında çıktık ve 4 ayda 7 kooperatifi kurmayı başardık. Sırada Kırşehirli Dernekler kuruluşlarına başladığımız Etimesgut ve Altındağ ilçelerimiz var. Bununla birlikte Üst Birlik Kuruluşuna ilişkin resmi sürecimiz de başladı. Kadınlarımızın sosyal toplumsal yasamda görünür hale gelmesi istihdama ve ekonomik hayata katkı vermeleri amacıyla başlattığımız bu süreçte ahilik felsefesini kendimize örnek aldık. Bu nedenle ilk kurduğumuz kooperatifimizin adı başında ilave ek olmadan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi oldu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.