Sincan Belediyesi, 504 çiftçiye yüzde 50 hibeli buğday tohumu desteği sağladı

Sincan Belediyesi, yerli üreticilere destek olmak ve tarımsal potansiyeli artırmak amacıyla buğday tohumu dağıtımına başladı.

Sincan Belediyesi, 504 çiftçiye yüzde 50 hibeli buğday tohumu desteği sağladı
Yayınlanma:

Ekim döneminin gelmesiyle birlikte 504 çiftçiye yüzde 50 hibeli buğday tohumu desteği sağlandı. Tohumların dağıtımı, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın katılımıyla Yenipeçenek Mahallesi’nde düzenlenen törende gerçekleştirildi. Törene Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, MHP Sincan İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan ve Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez de katıldı.

Başkan Murat Ercan, tarımsal üretimin milli güvenlik meselesi olduğunu vurgularken, pandemi, küresel ısınma, su kaynaklarının azalması ve tarım arazilerinin bölünmesi gibi sorunların tarımsal üretimi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. "Bizler, bu olumsuzlukların önüne geçmekle sorumluyuz." diyen Ercan, belediye olarak çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Sincan’ın tarımsal ve sanayi alanında önemli bir noktada bulunduğunu dile getiren Ercan, "Sincan, büyük tarımsal kapasitesiyle dikkat çekiyor ve aynı zamanda Ankara’nın sanayi merkezi. Üretim deyince akla Sincan geliyor. Tohum ekimimizin hayırlara vesile olmasını, bereketli bir hasat dönemi geçirmeyi diliyoruz." şeklinde konuştu.

Buğday tohumu desteği, üreticilerin maliyetlerini hafifletirken Sincan’ın tarım potansiyelini daha da artırmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.