Sincan Belediyesi çevre dostu projeleri ile çocuklara sıfır atık bilinci aşılıyor

Sincan Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 20 bin metrekarelik Eko Çiftlik ve Sıfır Atık Eğitim Merkezi, geri dönüşüm çalışmaları ve eğitim faaliyetleri için önemli bir merkez olarak öne çıkıyor.

Sincan Belediyesi çevre dostu projeleri ile çocuklara sıfır atık bilinci aşılıyor
Yayınlanma:

Çevre dostu projeleriyle dikkat çeken Sincan Belediyesi, 20 bin metrekarelik bu alanı geri dönüşüm ve eğitim için kullanıyor. Toplanan gıda atıkları, merkezde işlenip kompost gübreye dönüştürülerek meyve ve sebze bahçelerinde kullanılıyor. Böylece doğal üretim teşvik ediliyor. Ayrıca, kurtçuk ve solucan gübresi üretiminin yanı sıra sirke yapımı da bu tesiste gerçekleştiriliyor. Tüm bu süreçlerde ürünlerin israf edilmemesine özen gösteriliyor.

eko-ciftlik-cocuklar-5.jpeg

Sincan Belediyesi Eko Çiftlik Eğitim Merkezi, üretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilere eğitim veren bir merkez olarak da dikkat çekiyor. Çiftliğe gelen öğrenciler, atık malzemelerin toplandığı ve kompost makinelerinde geri dönüştürüldüğü alanları gezerek, geri dönüşüm sürecini baştan sona uygulamalı olarak gözlemleme şansı buluyorlar.

eko-ciftlik-cocuklar-2.jpeg

Öğrenciler, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan kuş yuvaları, kedi ve köpek evleri gibi ürünleri inceleme fırsatı elde ediyor, ayrıca geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak oluşturulmuş oyun parkında eğlenceli vakit geçiriyorlar.

eko-ciftlik-cocuklar-4.jpeg

Enerjisini güneş panelleri ve rüzgar güllerinden sağlayan, nostaljik kıl çadırı da öğrencilerin ilgisini çeken yerlerden biri. Burada hem ekonomik hem de çevre dostu enerji yöntemleri hakkında bilgi edinerek çevre bilincini pekiştiriyorlar.

eko-ciftlik-cocuklar-3.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.