Sincan Belediyesi Meme Kanseri Farkındalık Programı düzenledi

Sincan Belediyesi, meme kanseri ile mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla ekim ayında önemli bir etkinlik düzenledi. Lale Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, uzman doktorlar Sincan'da yaşayan kadınlara meme kanseri hakkında bilgi verdi.

Sincan Belediyesi Meme Kanseri Farkındalık Programı düzenledi
Yayınlanma:

Sincan Belediyesi, meme kanseriyle mücadele ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, alanında uzman doktorlar, meme kanseri konusunda Sincanlı kadınlara eğitim vererek bilgilendirdi. Program, Lale Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve yoğun ilgiyle karşılandı.

meme-kanseri-farkindalik-image-2024-10-03-at-10-10-40.jpeg

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde düzenlenen bu etkinlik, katılımcılara meme kanseri hakkında geniş kapsamlı bilgiler sunmayı amaçladı. Etkinliğin konukları arasında, Etlik Şehir Hastanesi Onkoloji Bölümü’nden Başhekim Prof. Dr. Lütfi Doğan, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Toygar Sarı ve Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. K. Çağlar Özçelik yer aldı. Verdikleri bilgilendirme sunumlarıyla, erken teşhisin önemi ve tedavi yöntemleri üzerine detaylı bilgiler paylaştılar.

meme-kanseri-farkindalik-image-2024-10-03-at-10-10-40-kopyasi.jpeg

ANKARA’DA İLK SİNCAN’DA

Açılış konuşması yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan’da faaliyet gösteren Sağlıklı Hayat Merkezi’nin önemine vurgu yaptı. Başkan Ercan, “6 yıl önce İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Ankara’daki ilk Sağlıklı Hayat Merkezi’ni Sincan’a kurduk. Şu an farklı yerlerde de var, sayısı arttı. Burada çok güzel sağlık hizmeti veriliyor. Hekimlerimize böyle bir bilinçlendirme programı yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı programa Sincanlı hanımlar da ayrı ayrı anlam kattı.” ifadelerini kullandı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın eşi Emine Ercan da “Dilimizde yer edinen her şeyin başı sağlık söylemi, aslında sağlımıza ne kadar çok önem verdiğimizin göstergesi. Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı. Erken teşhis hayat kurtarır diyoruz. Lütfen taramalarımızı düzenli şekilde yaptıralım. Bu hepimiz için son derece önemli” değerlendirmesinde bulundu.

meme-kanseri-farkindalik-image-2024-10-03-at-10-10-40-kopyasi-2.jpeg

PROGRAM BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Uzmanlar, bilgilendirme toplantısında kadınlara kanserden korunma yollarını ayrıntılı olarak anlattı. Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmenin ve aktif bir yaşam tarzının önemine dikkat çektiler. Ayrıca, sigaranın meme kanseri riskini artırdığı vurgulanarak, sigaradan uzak durulmasının gerekliliği dile getirildi. Özellikle 40 yaş üzeri kadınların düzenli olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) gitmeleri ve önerilen taramaları yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Toplantıda, meme kanserine neden olabilecek risk faktörleri açıklandı ve erken teşhisin tedavi sürecindeki hayati önemi vurgulandı. Sincanlı kadınlar, uzmanlara sorularını sorma ve kafalarındaki belirsizlikleri giderme fırsatı buldu. Program, bilgilendirici içeriğiyle büyük ilgi ve takdir topladı.

meme-kanseri-farkindalik-image-2024-10-03-at-10-10-39-kopyasi.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.