Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı'nda eğitimler devam ediyor

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı'nda yoğun bir şekilde devam eden eğitimler, genç müzisyenlerin aldıkları eğitimleri başarılı bir şekilde pratiğe dönüştürmelerine olanak tanıyor.

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı'nda eğitimler devam ediyor
Yayınlanma:

Sincanlı genç yetenekler, Türk Musikisi Konservatuvarı'nda çaldıkları enstrümanlarla notalara hakimiyetlerini sergileyerek dinleyicileri etkiliyor. Konservatuvarda kemanın yükselen sesleriyle birlikte, diğer taraftan neyin huzur veren ritmiyle müziğin çeşitli tonları ve renkleri dinleyicilere sunuluyor.

ÖĞRENCİLER YETENEK SINAVI İLE SEÇİLİYOR

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı, müzik alanında yetenekli ve müziğe ilgi duyan bireyleri desteklemek amacıyla kuruldu. Konservatuvarda gerçekleşen yetenek sınavı ile seçilen öğrencilere, akademik müzik bilgisi ve teorik eğitimler sunuluyor. Türk müziği solfeji, diktesi, usulleri, nazariyatı, ney, ud, kanun, keman ve geleneksel vurmalı sazlar gibi konuların yanı sıra Türk Müziği Korosu (Şan) eğitimi veriliyor. Ayrıca, öğrencilere Türk Musikisi Formları, Türk Musikisi Eser Analizi, Stüdyo ve Ses Kayıt Teknikleri gibi alanlarda da eğitim imkanı sağlanıyor.

sincanmuzik.jpg

ÖĞRENCİLER 3 YILLIK BİR EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇİYOR

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'ndan aldıkları derslerle 3 yıllık bir eğitim sürecinden geçiyor. Bu süreç sonunda öğrenciler, müzik sektöründe çalışmak için sağlam bir altyapı ve donanım kazanmış oluyorlar. Konservatuvar öğrencileri, aldıkları eğitimden memnuniyetlerini dile getirerek, bu hizmeti sunan Sincan Belediyesi ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a teşekkür etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.