Sincan Belediyesinden çevre dostu proje! 5 litrelik atık yağ teslim edene bulaşık deterjanı hediye!

Sincan Belediyesi, çevre kirliliğini azaltmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir çevre projesini başlattı. Bu projeyle, vatandaşların evlerinden topladığı bitkisel atık yağları geri dönüştürerek doğaya katkıda bulunmalarını sağlıyor. Evlerde biriken atık yağlar, Sincan Belediyesi ekipleri tarafından adreslerden toplanarak, karşılığında bulaşık deterjanı hediye ediliyor.

Sincan Belediyesinden çevre dostu proje! 5 litrelik atık yağ teslim edene bulaşık deterjanı hediye!
Yayınlanma:

Sincan Belediyesi, çevreye zarar vermeden bitkisel atık yağları yönetmek için etkili bir projeyi uygulamaya koydu. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, her 5 litre bitkisel atık yağa karşılık olarak 2 litre bulaşık deterjanı veriyor. Bu uygulama, yağların içme sularına, toprağa ve altyapı sistemine karışarak çevreye verdiği zararı engelliyor.

atik-yag.gif

Evde biriktirdiğiniz 5 litre atık yağı Sincan Belediyesine teslim etmek istiyorsanız, 444 4 762 numaralı Çözüm Merkezi’ni arayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuz üzerine, ekipler adresinize gelerek yağı teslim alıyor.

Toplanan bitkisel atık yağlar, Sincan Belediyesi 1. Sınıf Atık Merkezi’nde toplanır ve lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilir. Burada yağlar yeniden işlenerek ekonomiye kazandırılır. Bu sayede çevre koruma ve geri dönüşüm hedefleri desteklenmiş olur.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.