Sincan Matematik Müzesi’ne ilgi büyük

Matematiği sevdirmek ve bu bilimin mantığını öğretmek amacıyla kurulan Sincan Matematik Müzesi, yaz aylarında da büyük bir ilgi görüyor. Her yaş grubundan ziyaretçiyi ağırlayan müze, sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de keşfedilecek zenginlikler sunuyor.

Sincan Matematik Müzesi’ne ilgi büyük
Yayınlanma:

Ziyaretçiler, müzeyi gezmenin yanı sıra matematiğin tarihçesi hakkında da bilgi edinme fırsatı buluyor. Matematik Müzesi, yıl boyunca kapılarını açık tutarak, yazın binlerce ziyaretçiyi misafir etti.

muze2.gifMüzenin sunduğu tangram, satranç, puzzle, dört işlem, çarpan ve sayı sıralama gibi etkileşimli oyunlar büyük ilgi görüyor. Ayrıca, Mimar Sinan'ın ünlü Mostar Köprüsü'nün kilit taşlarıyla yapılan minyatürü, ziyaretçileri etkileyici bir şekilde karşılıyor.

Ziyaretçiler, müzenin çeşitli materyallerini inceledikten sonra genellikle bu deneyimi çok beğendiklerini belirtiyorlar. Sincan Matematik Müzesi, matematiği daha anlaşılır ve ilgi çekici hale getirerek, ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

muze3.gif

Matematik Müzesi’ne gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, şöyle konuştu:

"Matematiği sevmeyen ve matematikten hiç anlamadığını düşünen birisi bile Matematik Müzemize birkaç defa geldiğinde matematikçi olup çıkar. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Gençlerimize ve çocuklarımıza çok faydalı olduğunu gördüğümüz bir projemiz Matematik Müzesi. Herkesin ziyaret etmesini mutlaka tavsiye ederim.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.