Sincan'da geleceğin “Mete Gazoz”ları yetişiyor

Sincan Belediyesi’nin yaz döneminde düzenlediği okçuluk kursu, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Gençlerin en çok tercih ettiği kurslardan biri olan bu etkinlikte, uzman eğitimciler eşliğinde geleceğin “Mete Gazoz”ları yetişiyor.

Sincan'da geleceğin “Mete Gazoz”ları yetişiyor
Yayınlanma:

Yaz aylarında gençlerin kaliteli vakit geçirmesi için çeşitli kurs ve faaliyetler sunan Sincan Belediyesi, ata sporumuz okçuluk için özel bir alan oluşturarak yeni nesli bu sporla tanıştırıyor. Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören okçuluk kursunda, uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle geleceğin sporcuları yetiştiriliyor.

Selçuklu Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi önünde inşa edilen, 40 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki okçuluk sahasında, gençler ve çocuklar için 12 grupta toplam 300 öğrenci eğitim alıyor. Kurs boyunca saha malzemelerinin kullanımı ve okçuluk kurallarına ilişkin bilgiler verilerek, ok atışı uygulamaları gerçekleştiriliyor.

GENÇLER HEM SPOR YAPIYOR HEM SOSYALLEŞİYOR

Okçuluk sporu, çocuklar ve gençlerin tarihi geçmişi olan bir sporu tanımasının yanı sıra, konsantrasyon artışı ve fiziksel yeteneklerinin gelişmesine de katkı sağlıyor. Gençler, hem spor yapma hem de yeni arkadaşlıklar edinme fırsatı buluyor

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.