Sincan'da Proje Birimi toplantısı yapıldı

Sincan Kaymakamlığı tarafından ilçe müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) katılımı ile Proje Birimi oluşturuldu. Proje Birimi her ayın ilk salı günü Sincan Kaymakamı Levent Kılıç’ın başkanlığında toplanıyor. Haziran ayı toplantısı ise bugün (11 Haziran) gerçekleşti.

Sincan'da Proje Birimi toplantısı yapıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: ESRA SARI

Toplantıya; Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bilen, Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifleri Birlik Koordinatörü ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yunus Koçak, STK üyeleri de katıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen sene ağustos ayında göreve başladığını anımsattı.

whatsapp-image-2024-06-11-at-15-52.jpg

Sincan Kaymakamı olduktan sonra hizmet birimleri ve STK’lar ile aylık olağan toplantılar yapmaya başladıklarını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

“Bu sayede kaymakamlık ve birim müdürlüklerinin hizmetlerinde verimlilik toplam kaliteyi sağladık. Keza bu toplantıların sayesinde yapılan etkinliklere toplumsal ilgi ve katılımı sağladık. Her ay gündemli olarak devam eden bu toplantıların yanında; Sincan halkı ile Sincan OSB ilişkilerinin sağlanması OSB’lerin Sincan’a katkılarının artırılması yanında ilçedeki işsizliğin azaltılmasına yönelik OSB yetkilileriyle de düzenli toplantılar yapılmaktadır. Halkımıza ve gençlerimize hizmet yönünde katkı verecek her türlü STK, kooperatif ve iş adamlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır.”

Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yunus Koçak, toplantıda herkesin görüşlerinin alındığını belirterek, toplantıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifleri Birlik Koordinatörü ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, kadın kooperatiflerine yönelik devlet hibeleri hakkında bilgi verdi, Avrupa Birliği (AB) fonları başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşun da kadın kooperatiflerine hibe desteği verdiğini anımsattı.

Çavuş, ayrıca yürüttükleri projeler konusunda da bilgi verdi.

Bu ayki toplantının gündem maddeleri ise şöyle;

1- Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri

2- Kadın istihdamını artırmaya yönelik projeler

3- Kadın kooperatifleri kanalıyla kadınların ev ekonomisi yoluyla evlerinden ayrılmadan istihdama ve üretime katılımının sağlanması

4- Çocuklarda sigara, içki ve uyuşturucu bağımlılığı olarak belirlendi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.