Sincanlı kadın ustalar hünerlerini gösterdi

​​​​​​​Ankara Büyükşehir Belediyesinin ‘Kadın Eli Usta Semineri’nde eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar, öğrendiklerini Sincan Hanımlar Lokalinde uygulamaya başladı.

Sincanlı kadın ustalar hünerlerini gösterdi
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da kadın istihdamına katkı sunmaya devam ediyor. ABB'nin Kariyer Merkezi ile Ardex firması iş birliğiyle başlatılan eğitimlerde kadınlar meslek edinip iş sahibi oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz olarak başlattığı kurslarla Ankaralı kadınların istihdamına önemli katkıda bulunuyor.

İş arayan vatandaşlarla işverenleri buluşturarak köprü vazifesi gören Ankara Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, birçok kadının umut kapısı oldu.

abbis1.jpg

ÖNCE TEORİ SONRA PRATİK

ABB'nin kurslarına katılarak mesleki bilgiler öğrenen kadınlar, Sincan Hanımlar Lokalinin duvarlarında pratik yapma imkanı buldu.

Ardex Ankara Satış Yöneticisi ve Kadın Eli Usta Ekibi Koordinatörü Cansın Arıcan, çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

“Bizler Ardex ailesi olarak yapı sektöründe başarılı, ayakları üzerinde duran ve teknik donanıma sahip kadınların olmasını çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği çerçevesinde ilerliyoruz. Bu iş birliği ile verdiğimiz eğitimlerimizde çimento esaslı duvar, zemin, dolap kapakları, mutfak tezgâhları gibi farklı yüzeylerde nasıl büyük farklar yaratabileceğimizi kadınlarımıza uygulamalı olarak göstermiş oluyoruz.

abbis2.jpg

KADINLAR MEMNUN

Eğitimlere katılarak mesleki bilgileri öğrenen Yasemin Durgun, ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Çok güzel bir eğitimdi. Bu inşaatta kullandığımız teknikleri şu anda uyguluyoruz. İlerleyen zamanda da öğrendiğim bu teknikleri kullanabileceğimiz alanlar olacak.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.