Sokak hayvanları Mamak'ta güvende!

Mamak Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının refahını ve sağlığını korumak amacıyla önemli adımlar atıyor. Kutludüğün Mahallesi'nde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi, başıboş, hasta ve yaralı patili dostların tedavi edilmesi ve bakımının yapılmasının yanı sıra sahiplendirilmelerine de olanak tanıyor.

Sokak hayvanları Mamak'ta güvende!
Yayınlanma:

Mamak Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma, aşı uygulama ve mama desteği gibi hizmetler sunuluyor. Bin 200 hayvan kapasiteli bakımevinde, sokak köpeklerinin sağlık kontrolleri titizlikle yapılıyor ve gerekli tedaviler uygulanıyor.

foto-5.jpg

Yaralı hayvanların tedavileri için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile işbirliği yapılarak koordineli bir şekilde hareket ediliyor. Kuduz aşıları yapılan hayvanların kulaklarına numaralı küpeler takılarak kayıt altına alınıyor.

foto-3.jpg

Sahiplendirme sürecinde ise potansiyel sahiplere yönelik detaylı incelemeler yapılıyor ve uygun görülen adaylar için başvuru formu oluşturuluyor. Sahiplenen hayvanlar, İlçe Tarım Müdürlüğüne kaydedilerek yeni yuvalarına güvenle uğurlanıyor.

Mamak Belediyesi ayrıca, ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği mama kapları ile yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına destek oluyor. Vatandaşlar, sokakta gördükleri yaralı veya hasta hayvanları 444 0 149 numaralı telefon üzerinden Çözüm Merkezi'ne bildirerek yardım talebinde bulunabiliyor.

foto-2.jpg

Mamak Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve onların refahını sağlamak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.