Sonbaharın gelişiyle Eymir Gölü hareketlendi!

Sonbaharın gelmesiyle birlikte Ankara'nın gözde kaçış noktalarından Eymir Gölü, doğa yürüyüşü ve bisiklet severlerin uğrak noktası oldu.

Sonbaharın gelişiyle Eymir Gölü hareketlendi!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın en özel doğal alanlarından biri olan Eymir Gölü, sonbaharın gelişiyle birlikte şehirden uzaklaşmak isteyen doğa ve bisiklet tutkunlarının vazgeçilmez adresi haline geldi. Kentin kalabalığından ve stresinden bir nebze olsun kaçmak isteyen Ankaralılar, özellikle hafta sonları Eymir Gölü’ne akın ediyor.

20240929-001957-0000.png

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNİN UĞRAK NOKTASI

Sonbahar aylarının serin ve huzurlu atmosferi, doğa yürüyüşü yapanları Eymir Gölü’ne çekiyor. Ağaçların yaprak dökümüyle oluşan sarı ve kırmızı renklerin hâkim olduğu manzara, göl çevresinde adeta bir tabloyu andırıyor. Yürüyüş parkurları, sporcuların ve doğa severlerin keyifli vakit geçirebileceği alanlar sunuyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde gölde yürüyüş yapanların sayısında gözle görülür bir artış var.

20240929-002109-0000.png

SAATLİK TURLAR POPÜLERLEŞTİ

Eymir Gölü, doğa yürüyüşlerinin yanı sıra bisiklet turlarıyla da ünlü bir bölge. Sonbaharın ılıman havasıyla birlikte bisiklet turlarına olan ilgi artmış durumda. Göl çevresinde bisiklet kiralayarak yapılan turlar, hem spor yapmak hem de doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin öncelikli tercihi oluyor. Bisiklet kiralama ücretlerinin saatlik 100 TL olduğu belirtiliyor. Özellikle hafta sonları sabah erken saatlerde ve öğleden sonra bisiklet kiralamak isteyenlerin göle geldiği gözlemleniyor. Eymir’in uzun parkurları, bisiklet sürücülerine hem zorluk hem de keyif sunarken göl manzarası eşliğinde yapılan turlar, bu deneyimi daha da cazip hale getiriyor.

20240929-002348-0000.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.