Sonbaharın vazgeçilmez meyvesi 'Alıç'ın faydalarını biliyor muydunuz?

Sonbahar aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan, kırmızı, kahverengi ve sarı renklere sahip, hafif ekşimsi tadı ile farklı şekillerde tüketilebilen alıç meyvesi mutfakların vazgeçilmezi oldu.

Sonbaharın vazgeçilmez meyvesi 'Alıç'ın faydalarını biliyor muydunuz?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Alıç meyvesini anadolugazete.com.tr’ye anlatan 68 yaşındaki Abdullah Akyüz, her yıl düzenli olarak alıçları toplayıp Ulus Anafartalar Caddesi’nde yol kenarına kurduğu küçük tezgahta satarak, elde ettiği gelirle geçimini sağlıyor.

Ankara’nın Haymana ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Abdullah Akyüz, Başkent’in, Kızılcahamam, Çubuk ve Haymana ilçelerindeki dağlardan topladığı alıç meyvesini Ulus Anafartalar Caddesi’nde yol kenarına kurduğu küçük tezgahla satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

alic1.jpg

ALIÇ SATARAK AİLESİNİ GEÇİNDİRİYOR

Her yıl mevsiminde çıkan alıçları toplayarak Ulus meydanına gelen Akyüz, “Halk arasında ‘yemişen’ ve ‘barutan’ adlarıyla da bilenen alıç meyvesi, yıl içerisinde sadece 2 ay satış yapılabiliyor, sonrasında zaten bu meyve yok. Ben bunları dağlarda, kayalık arazilerde, çalılıklarda, topluyorum. Sonra da Ankara’ya getirip satıyorum. Bu şekilde aileme katkı sağlamaya çalışıyorum.” dedi.

Alıç meyvesinin faydalarının yazıldığı bilgi notu ile satış yapan Akyüz, “Topladığım alıç meyveleri organiktir. Güvenle tüketebilirsiniz. Bu meyve adeta bir şifa kaynağıdır. Alıç ile reçel, marmelat, komposto yapabilirsin. Turşusu da harika olur. Kalp ve kanser gibi hastalıklara da iyi geldiği söyleniyor. Ayrıca astım, nezle ve grip rahatsızlıklarının da korkulu rüyası. Özellikle alıç sirkesi oldukça faydalıdır. Herkese tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

Satışını tamamladıktan sonra köyüne dönerek rutin işlerini sürdürdüğünü belirten Abdullah Akyüz, vatandaşlara bu ve benzeri meyvelerin bol bol tüketilmesi önerisinde bulunmayı da ihmal etmedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.